Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva care mi-a dat o condamnare de 3 ani inchisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 5 ani pentru inselaciune in baza art 86.1 dupa vechiul cod de procedura penala, mentionez ca am fost condamnat dupa vechiul cod de procedura penala astfel conform art.86.6 care spune ca daca inculpatul inauntrul termenului de incercare nu a savarsit o noua infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.86 Cod Penal, el este reabilitat de drept
Astfel intrebarea mea este care este practic termenul cand am sa fiu reabilitat si daca se face reabilitarea de drept sau judecatoreasca, am intrebat mai multi avocati , o parte au spus ca intervine reabilitarea de drept , altii ca trebuie sa fac reabilitare judecatoreasca, si asupra datei cand pot face reabilitarea au existat mai multe raspunsuri, astfel cu respect va rog sa ma lamuriti [ repet am fost condamnat dupa vechiul cod de procedura penala ]
Va multumesc din suflet si astept raspunsul Dvs
Stima
ART. 86 c.p. 1969
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Le-ați adresat vreo cerere sa șteargă mentiunile?
Dacă nu reușiți asa trebuie sa va adresati instanței sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Rog informare
Emil73
Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva in care am primit o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)