avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept sau judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept sau judecatoreasca

Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva care mi-a dat o condamnare de 3 ani inchisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 5 ani pentru inselaciune in baza art 86.1 dupa vechiul cod de procedura penala, mentionez ca am fost condamnat dupa vechiul cod de procedura penala astfel conform art.86.6 care spune ca daca inculpatul inauntrul termenului de incercare nu a savarsit o noua infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.86 Cod Penal, el este reabilitat de drept
Astfel intrebarea mea este care este practic termenul cand am sa fiu reabilitat si daca se face reabilitarea de drept sau judecatoreasca, am intrebat mai multi avocati , o parte au spus ca intervine reabilitarea de drept , altii ca trebuie sa fac reabilitare judecatoreasca, si asupra datei cand pot face reabilitarea au existat mai multe raspunsuri, astfel cu respect va rog sa ma lamuriti [ repet am fost condamnat dupa vechiul cod de procedura penala ]

Va multumesc din suflet si astept raspunsul Dvs
Stima
Cel mai recent răspuns: akon , utilizator 20:13, 12 Iunie 2017
ART. 86 c.p. 1969
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Dupa 5 ani intervine reabilitarea de drept.
Buna, pentru realibilitarea de drept(expirarea termenului de incercare) trebuie adresa la judecatorie sau la serviciul cazier? Multumesc!
Mergeti intai la servicul cazier si vedeti daca mai apare.
Da,inca apare.:(
Le-ați adresat vreo cerere sa șteargă mentiunile?
Dacă nu reușiți asa trebuie sa va adresati instanței sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

Alte discuții în legătură

Rog informare Emil73 Emil73 Buna tuturor, cu respect doresc sa va intreb despre Reabilitare : in Ianuarie 2015 a ramas o sentinta definitiva in care am primit o condamnare de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Cand se implineste termenul de reabilitare? Mihai7777 Mihai7777 Buna ziua tuturor! In 2012 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare.Sentinta a ramas definitiva 15/03/2013. Cand se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier marius900 marius900 Buna ziua , pe data de 28.04.2010 am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani si 9 luni perioda de probatiune , alcool la volan , doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)