avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ore suplimentare

Daca am doua locuri de munca, unul in invatamant, iar altul tot la stat, cu norma intreaga, cu modificarea programului de lucru, la cel de-al doilea loc de munca se pot acorda ore suplimentare? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:48, 23 Septembrie 2009
Daca aveti norma intreaga la cel de-al doilea loc de munca se poate efectua ore suplimentare.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Va multumesc. Problema este ca programul de lucru fiind de la 12 la 20, nu stiu cum putem justifica orele suplimentare.
Orele suplimentare sunt orele prestate dupa durata normala a zilei de lucru.
Daca orele sunt efectuate in afara acestui program (12-20) ele sunt ore suplimentare.
Va multumesc tuturor.

Alte discuții în legătură

Pontaj legal simona.elisa simona.elisa buna ziua, as avea si eu va rog frumos nevoie de ajutor. Lucrez ca inspector resurse umane , la o firma de productie. Programul este de 8 ore de luni pana ... (vezi toată discuția)
Sporuri la salariul de baza iodi_rodica iodi_rodica Buna ziua. Am mai multe nelamuriri. Sunt angajat ca asistent social cu nivel superior la o fundatie. Contractul de munca prevede 8 ore de munca pe zi , ... (vezi toată discuția)
Munca 12/24 lilianan lilianan Buna ziua, intro-o societatea activitatea de paza prevede flux continuu adica si sambete si duminici si program de noapte\' Cum este corect sa se treaca in ... (vezi toată discuția)