avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat de handicap gr 2 accentuat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat de handicap gr 2 accentuat

As dori sa stiu daca pot lucra cu 8 ore pe zi L-V daca am certificat de handicap.Mi se va taia indemnizatia.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana bus , utilizator 23:02, 24 Mai 2017
O persoană cu dizabilităţi se poate angaja. Persoanele cu handicap au dreptul să lucreze şi să primească şi indemnizaţia lunară, bugetul complementar şi indemnizaţia de insoţitor. Doar
o persoană care are şi calitatea de pensionar de invaliditate nu se poate angaja, deoarece se consideră că și-a pierdut capacitatatea de muncă.
Am cod boala:M16,Q65 grad de handicap accentuat.gr 2 cod handicap 1 .mentionez ca nu am pensie de invaliditate(boala).indemnizatie 193 lei .buget complementar lunar 79 lei total 272 cu revizuire anuala.Multumesc
În acest caz puteți lucra și, mai mult de atât, aveți și unele facilități fiscale, printre care și scutirea de la plata impozitului pe salariu.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap gradul ii AdelinaAron AdelinaAron Buna seara! Este posibila angajarea unei persoane cu handicap de gradul II? Care sunt criteriile pe baza carora se poate face angajarea? Multumesc (vezi toată discuția)