Buna seara. Sotul meu a fost acuzat de delapidare. In prima instanta a primit sentinta 2 ani cu executare si achitarea pagubei si a cheltuielilor de judecata. La apel a primit 2 ani cu suspendare si fara plata pagubei si a cheltuielilor. Intrebarea mea este, daca este vinovat, de ce nu e obligat sa plateasca paguba, iar daca nu este vinovat de ce a primit suspendare si nu achitare? Adica, de ce nu l-au achitat, pentru ca daca nu e dator sa plateasca paguba firmei, inseamna ca nu e vinovat nu? Lamuriti-ma va rog, ca nu inteleg. De ce are suspendare si fara plata pagubei, normala nu era achitarea??? Pentru ce a primit 2 ani cu suspendare? cine suporta paguba firmei?? Va las atasate prima si a doua sentinta. Multumesc anticipat.
Ora estimata: 09:00
Complet: P1*-CAMERA PRELIMINARA+FOND-AMANARI
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 295 alin.1 raportat la art. 308 alin.1Cp, condamnă inculpatul X, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. În baza art.66 alin.1 lit. a, b rap la art. 67 alin.2 Cp, aplică inculpatului x, pedeapsa complementară a interzicerii următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a fi ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile prevăzute de art.68 Cod penal. În baza art. 65 Cp, aplică inculpatului X, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a fi ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.65 alin.3 Cp În baza art. 19 şi art.25 alin. 1, art.404 alin.1 Cpp şi art.1349, 1357 C Civ , admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC X Cash & Carry România SRL cu sediul în X şi în consecinţă, obligă inculpatul la plata sumei de 8400 lei reprezentând despăgubiri civile. În baza art. 274 alin.1 Cpp, obligă inculpatul la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariu apărătorului din oficiu în sumă de 520 lei se avansează din fondurile Tribunalului X în contul Baroului X Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.10.2016.
Document: Hotarâre X/2016 20.10.2016
Ora estimata: 10:00
Complet: Aj4-2017
Tip solutie: Reducerea pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul declarat de inculpatul X împotriva sentinţei penale nr. X din 20.10.2016 a Judecătoriei X pe care o desfiinţează sub aspectul modalităţii de executare a pedepsei aplicate inculpatului şi al aplicării pedepselor complementare şi accesorii şi, rejudecând cauza în aceste limite: Înlătură din sentinţă aplicarea dispoziţiilor art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal şi a dispoziţiilor art. 65 Cod penal. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani stabilit în condiţiile art. 92 Cod penal. În baza art. 93 al. 1 Cod penal obligă inculpatul pe durata termenului de supraveghere, la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul X, la datele fixate de acesta, - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, - să comunice schimbarea locului de muncă, - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 al. 2 lit. b Cod penal impune inculpatului X obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al. 3 Cod penal obligă pe inculpatul X, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei mun. X sau la Direcţia De Sport Şi Tineret X - Bazinul Olimpic Şi Patinoarul Olimpic. Pune în vedere inculpatului X, dispoziţiile art. 96 al. 1, 4 Cod penal referitoare la revocarea suspendării executării sub supraveghere în situaţia în care, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere ori nu execută obligaţiile impuse precum şi în situaţia săvârşirii unei noi infracţiuni intenţionate în interiorul termenului de supraveghere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. În baza art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpat în cuantum de 260 lei se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 23.05.2017.
Document: Hotarâre X/2017 23.05.2017.