avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Am un copil de 1 an si 8 luni,sotia primește indemnizația.eu in iulie fac un an de când lucrez.întrebarea mea este daca ,după cum am înțeles.pot intra in concediu pentru el in luna a 23 ,24.pe 19 sept copilul împlinește 2 ani. Cine știe il rog sa răspundă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 25 Mai 2017
In ultimii doi ani anteriori datei de nastere a copilului aveati cel putin 12 luni in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit ?

In speta, este vorba despre perioada octombrie 2015 - septembrie 2017.
Da,lucrez de pe 05.08.2015,pana in p rezent.pana când trebuie sa lucrez,si pot beneficia de o luna sau doua,
Rectific am înțeles ca trebuie sa am lucrat 12 luni pama la împlinirea copilului 2 ani.lucrez din august 2016
Trebuie sa aveti minim 12 luni pana la data nasterii copilului , in ultimii doi ani anteriori acestei date.
Ați înțeles greșit.sotia primește indemnizația.copilul s-a născut pe 19 sept 2015.eu lucrez din 05.august 2016. Pot primi concediu plătit cu 85% o luna sau doua? Asta- i întrebarea.si daca da de ce acte am nevoie si cui sa ma adresez? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie elutza elutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. desi am citit noua lege a indemnizatiilor nu am reusit sa ajung la o concluzie. Pana in data de 16 august ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil IfteneNicoleta IfteneNicoleta Buna ziua, am si eu o intrebare, dupa 20 iulie trebuie sa nasc si vreau sa stiu daca eu ma incadrez conform noii legi sa iau indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)