Buna ziua,
O societate comerciala srl, realizeaza profit in fiecare an, inclusiv anul 2017.
In balanta 31.12.2012 in contul 457 a fost inregistrat conform procedurii legale, suma de 1000 lei.
In iulie 2013 am ridicat, conform procedurii legale, suma partiale de 200lei, deoarece nu am avut lichiditati.
De atunci nu am mai ridicat nici-un fel de sume din contul de dividende, chiar daca sau mai adaugat sume din anii urmatori ( 2013.......2017).
Va rog sa-mi spune-ti daca acum, pot ridica restul de dividende 800lei restante din anul 2012 ( mai vechi de 3 ani de la data platii partiale), sau se prescriu?
Va multumesc.
Mai vechi de trei ani nu mai puteti ridica dividende. Raman la firma. In procesul verbal al adunarii generale de aprobare a bilantului pentru anul 2016, trebuie sa apara constatarea prescrierii drepturilor asociatului de a solicita plata drepturilor cuvenite pentru anul 2013 si de inregistrarea dividendelor prescrise la "alte venituri" in contabilitatea firmei.
Multumesc pentru raspuns, va rog, sa-mi dati si temeiul legal?
Daca se trec la alte venituri, se impoziteaza din nou ?
As dori daca este posibil parcursul inregistrarilor ( formule contabila ).
multumesc
Revin la completare intrebare.
Multumesc pentru raspuns, va rog, sa-mi dati si temeiul legal?
Daca se trec la alte venituri, se impoziteaza din nou ?
As dori daca este posibil parcursul inregistrarilor ( formule contabila ).
multumesc
Dividende
calin felicia
La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)