avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa fiu adoptata de concubinul mamei daca sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa fiu adoptata de concubinul mamei daca sunt majora?

As vrea sa stiu daca concubinul mamei mele (nu sunt casatoriti) poate sa devina legal tatal meu avand in vedere ca eu sunt majora si ma creste de la varsta de 6 ani (momentan am 28) si daca da, care este demersul? Sau de unde pot obtine mai multe informatii? Nu pastrez legatura cu tatal meu biologic de multi ani.
Cererea pentru incuviintarea adoptiei se depune la tribunalul pe raza caruia domiciliati dvs, aveti nevoie de martori pt a dovedi ca v-a crescut din timpul minoritatii.
Cererea o formuleaza concubinul in contradictoriu si dvs , dvs sunteti parata.
Cererea e scutita de plata taxei de timbru.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate janina drula janina drula un major poate introduce actiune in stabilirea paternitatii,avand in vedere ca a rezultat ca urmare aunei rel extraconjugale, el fiind trecut pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Incuvintare adoptie! felicya felicya buna seara! am si eu o intrebare si as dori raspuns. sunt mama unui copil dintr-o casatorie anterioara si actualul sot vrea sa-l adopte. tatal biologic al ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil amalia popescu amalia popescu as dori sa stiu daca pot adopta un copil direct de la mama sa(mentionez ca se afla in grija mamei ,de tata este recunoscut in acte,dar nu ii plateste pensie ... (vezi toată discuția)