avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Trecere vama Ungaria si Austria
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Trecere vama Ungaria si Austria

Salutare!
Am urmatoarea situatie. Cetatean moldovean cu pasaport biometric. Din ce stiu cu acest pasaport se poate calatori in spatiul UE timp de 90 zile in ultimele 180 zile. De asemenea am o viza de sedere in Romania valabila tot 90 zile din momentul in care am intrat in tara. Oarecum viza a intrat in vigoare in acelasi moment cu pasaportul. Intrebarea mea este daca pot calatori in Ungaria si Austria pe baza pasaportului? Daca am avut viza inseamna ca cele 90 zile permise de pasaport nu s-au contorizat sau s-au contorizat simultan, expirand amandoua in acelasi timp dupa 90 zile?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Viza de lunga sedere Jonny93 Jonny93 Sunt cetatean moldovean, casatorit cu o romanca; Sotia locuieste in Romania. In momentul de fata sunt in Romania. Am intrat cu viza de scurta sedere. ... (vezi toată discuția)
Daca am sezute in romania 82 zile cind pot pleca in spania???? RodykaM RodykaM Buna ziua sunt moldoveanca detin pasort biometric am sezute in Romania 82 zile fiind iubitul roman, momentan e in Spania, vreau sa plec si eu si am nevoie de ... (vezi toată discuția)