avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre demiterea viceprimarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre demiterea viceprimarului

Buna ziua
Tatal meu este viceprimar de cam un an intr-o comuna din judetul vaslui, este membrul al aceluias partit din care face si primarul...pana aici totul bine.
Povestea incepe in felul urmator: domnul primar este la primul mandat la fel ca si vicele, dansul a ajuns prinmar printr-o minune, la diferenta foarte mica de urmatorul clasat, dupa o foarte mare implicare a mea si a tatalui meu, tata a ajuns vice castigand sustinerea celorlalti consileri din partid si a primarului care era "dator".
Totul a fost bine pana cand vicele si-a intrat in atributii si si-a luat treaba foarte in serios, punand suflet in cea ce face, incepand sa faca chiar cea ce a promis in campanie(in legatura cu gospodoria comunei), precizez ca de multe ori folosind mijloace proprii doar ca sa faca treaba sa mearga.
Precizez ca domnul primar este un om cu un caracter vulcanic-irascibil care se comporta destul de urat, de laangajatii primariei, consilieri, ajutati social etc, acestea fiind spuse dansul este sigur ca nu o sa mai ocupe postul de primar.
Mai departe de dupa 3 luni de la inceperea mandatului de viceprimar al tatalui meu, a tot inceput sa il ameninte ca ii ia sprijinul politic si ca il demite, spunand ca trebuie sa asculte cuvantul dansului,si-a angajat un consilier personal(fost politist cu 2 de suspendare intr-un dosar de furt), a inceput sa ii reduca sarcinile vicelui care era normal sa le aiba in atributie, dandu-i unele de natura unui sef de echipa la munca in folosul comunitatii.
Dupa toate aceste abuzuri si ilegalitati care cresc pe zi ce trece, domnul prmar a imprastiat zvon ca ii v-a retrage sprijinul politic viceprimarului si v-a conduce singur primaria sau v-a numi alt viceprimar pe care il sustine politic.
Intrebarea mea este: este legal sa propuna demiterea viceprimarului in consiliu local daca acesta si-a respectat in tocmai atributiile functiei? (Ba mai mult venind cu mijloace materiale proprii uneori sau folosind tot timpul scule, masini si motorina de acasa).
Precizez ca tata isi da silinta in adevaratul sens al cuvantului pentru a-si face bine treaba si pentru a ajuta oamenii care au nevoie, nu de putine ori a fost cu masina personala in ajutorul persoanelor defavorizate, a scos chiar si pomi de prin gradini pentru a pune pe marginea soselelor doar ca sa nu produca cheltuieli primariei.
Apreciez ca cetatenii comunei sunt multumiti de noul viceprimar care a produs o schimbare si fara sa cheltuie banul public, intervine la orice situatie de urgenta si munceste cot la cot cu cei care fac munca in folosul comunitatii sau eventualii voluntari ce au ajutat la diversele activitati de gospodarire si infrumusetare a comune.

Ce este de facut in acest caz? Tata poate fi propus pentru demitere? Este drept sa se intample asa? Si daca se ia aceasta decizie de demitere, unde se poate ataca?si daca se poate face ceva in aceasta privinta?
Din punctul meu de vedere, un primar care face abuz de putere si nu isi indeplineste atributiile si un consiliu manipulat nu ar trebui sa poata demite un viceprimar care isi adeplineste cu buna credinta atributiile.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 26 Mai 2017
cititi aceste discutii :
Revocare viceprimar
www.avocatnet.ro/content/for...

De asemenea, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate primarul sa renunte la viceprimar? mincinosul mincinosul buna ziua, doresc sa stiu daca exista posibilitatea ca intr-o comuna primarul sa renunte la vice primar, si sa preea altcineva atributiile acestuia. (vezi toată discuția)
Demitere viceprimar. gaby_25 gaby_25 buna ziua. am o nedumerire...sau mai bine-zis o frustrare...este posibil ca un viceprimar care a fost prins in flagrant furand din primarie sa ramana in ... (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)