avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata prejudiciului evaziune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plata prejudiciului evaziune

Buna ziua,intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu sub 50000 euro am fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala,pana la primul termen care innca nu s-a dat prejudiciul a fost integral platit.Intrebarea mea este daca eu ca complice pot beneficia de beneficiul de nepedepsire daca prejudiciul la platit faptuitorul iar eu am fost doar complice.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: beleflorin4444 , utilizator 21:38, 27 Mai 2017
Din moment ce prejudiciul a fost achitat beneficiati si dvs. analizand legea in mod logic.
Depinde, în principiu puteți beneficia de circumstanțe atenuante, situație în care limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc cu o treime.
Depinde care este legea aplicabila.
Banuiesc ca e vorba de legea veche.
În plus, depinde și de aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei.
Daca e vorba de un conflict de legi in timp se va aplica legea veche in acest caz de evaziune fiscala in conditiile in care s-a achitat prejudiciul.
Problema de interpretare a legii poate porni din alt punct pentru ca normele procedurale au fost modificate.

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa evaziune marinescu112233 marinescu112233 Buna,intr-un proces de evaziune fiscala daca in timpul anchetei si a camerei preliminare prejudiciul a fost achitat in totalitate se reduce ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)
Infractiune dezincriminata ContSters40598 ContSters40598 Un inculpat este trimis in judecata pentru inselaciune , 215 al.1-2 cp, fals intelectual, prev de art.43 din Legea 82/91 republicata si evaziune fiscala art.10 ... (vezi toată discuția)