avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlu de proprietate cf legii 18
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlu de proprietate cf legii 18

Bunicul meu a detinut conform registrului agricol din ani 196-1968 o suprafata de teren agricol de 5,14 ha si 0,10 ha curte.In realitate curtea era de 0,25 ha,conform unui act de vanzare cumparare Am cerut Comisiei restituirea tuturor suprafetelor pentru care am depus si actele doveditoare, dar adeverinta a fost eliberata in anul 1992 numai pentru 4.60 ha din care 0,10 ha curte, pe motiv ca suprafata gasita de primarie in registrul agricol este de 5.10 ha din care s-a retinut pentru canale de irigatii si stalpi de tensiune 10%.
In 1997 cand s-a trecut la eliberarea proceselor verbale de punere in posesie,pentru curte mi-a fost eliberat un p.v. cu o suprafata de 0,0569 ha,suprafata pe care am contestat-o in fata comisiei,careia i-am cerut sa accepte obiectiunile mele ca astept si restul suprafetei pana la 0,25 ha chiar pe exemplarul dat de aceasta.Restul suprafetei era ocupata de o institutie de stat la vremea aceea si i-a fost repartizata acesteia iar mai tarziu a fost vanduta.
Deoarece nu am fost pusa in posesia intregii suprafete prevazuta in adeverinta eliberata de comisie (curtea si o mica suprafata agricol) nu mi s-a eliberat titlul de proprietate,chiar si in situatia in care as renunta la acele diferente.
Vreau sa stiu daca as putea sa cer in instanta eliberarea titlului de proprietate,chiar si numai pentru suprafetele primite pana in prezent,desi sincer spun ca daca tot as ajunge la instanta as dori sa cer recunoasterea dreptului de proprietate pentru toate suprafetele detinute de bunicul si pentru care pot dovedi cu acte.
Nu stiu insa daca mai am dreptul,mi se tot spune ca trebuia sa fac notificare cf legii 10/2001,desi am cerut Comisiei speciale de restituire cf legii 18/91 si ulterior cf. legii 247/2005 si 165/2013
Va multumesc daca imi veti raspunde !

Alte discuții în legătură

Registru agricol jorrdy jorrdy Caz concret: În registrul agricol, la pagina alocată bunicului meu sunt detaliate suprafețele de teren pe care le-a avut în proprietate (locație, ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)