avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data revenirii din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data revenirii din concediu crestere copil

Bună ziua,

O angajata la o instituţie publică a făcut o cerere de suspendare a contractului de muncă pentru cocediu de crestere copil de pană la 2 ani, trecând în cerere perioada suspendării (data încetării suspendării fiind cu o lună înainte să împlinească copilul 2 ani).

Întrebare:
1. Angajata respectivă se poate întoarce la locul de muncă înainte de data pe care a trecut-o pe cererea de suspendare a CIM?
2. Dacă angajata respectivă se întoarce la locul de muncă mai devreme ce se înâmplă cu CIM al persoanei angajate pe perioadă determinata (pe CIM e trecuta la data de expirare data pe care a trecut-o angajata în momentul în care a solicitat suspendarea) în locul ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 30 Mai 2017
1. Da, angajata respectivă se poate întoarce la locul de muncă înainte de data pe care a trecut-o pe cererea de suspendare a c.i.m.

2. C.i.m. al ersoanei angajate in locul titularului inceteaza .

Art. 84. C.mun.
......
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Vă multumesc pentru răspuns.

Mai am o întrebare ipotetică:
-Dacă Guvernul dă un act normativ prin care se prevede disponibilizarea angajaţilor din sectorul bugetar ce se întâmplă cu postul persoanei aflate în CCC? Se poate desfinţa acel post?
Se poate desfiinta acel post .
Imi puteţi da mai multe detalii referitoare la baza legislativă şi la ce se întâmplă cu angajata în momentul în care i se termină CCC.

Vă mulţumesc.
Baza legislativa la ce ?

Alte discuții în legătură

Cdd pentru inlocuire persoana plecata in ccc ama_1810 ama_1810 Buna ziua, In tipizatul de contract pe durata determinata pentru inlocuirea unei colege aflata in CCC am urmatorul paragraf: \"DURATA CONTRACTULUI a) ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala otiliapaula otiliapaula Buna ziua Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu Ramona Valerica Ramona Valerica Sunt titulară în învățământ și am cim suspendat deoarece sunt în ccc.Copilul e născut în octombrie 2017 , iar eu aș vrea să mă întorc la muncă ... (vezi toată discuția)