avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala- redobandire permis de conducere- termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala- redobandire permis de conducere- termen

Buna ziua , am primit o amenda penla de 3000 de roni dupa o hotarare definitiva , dupa cit timp pot da examenul pentru permis ? Dupa ce platesc amenda la cit timp sau pot merge sa imi depun dosarul imediat dupa ce achit amenda ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 21:04, 5 Octombrie 2018
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii , dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale dispuse prin hotarare.

Articolul 116 din Oug.195/2002
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
..................................................
6 luni după ramanerea definitivă a hotărârii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda penala-redobandire permis anulat- termen nastase florin nastase florin Am fost condamnat pentru conducere cu permisul suspendat iar cei de la udriste mi-au anulat permisul de conducere si am fost conamnat cu amena penala in ... (vezi toată discuția)
Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis? Adrian banu Adrian banu Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns! (vezi toată discuția)
Amenda penala periuta periuta In urma unei hotarari judecatoresti s-a primit amenda penala (alcoolemie 0,8). In cat tip se poate redobandi permisul conf. noului cod rutier ? (vezi toată discuția)