La data de 11 ianuarie 2013 am achitat taxa auto;in anul 2014 am pierdut procesul la Curtea de Apel. In anul 2016, pe cale administrativa am primit de la ANAF prima tranşa , adica 20%. După intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017,restituirea taxei auto se poate continua pe cale judecătorească. În speta actuala care este baza legala pe care pot sa invoc pentru a primi banii?
ANAF - ul poate să invoce faptul că sa abogat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 şi din cauza asta sa blocat procedura administrativă de restituire... răspuns la întâmpinare?
Cererea de restituire a fost întemeiat pe aceste legi:
- Ordonanţa Guvernului nr. 40/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonantei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aparut în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 655 din 31 august, de asemenea;
- Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie 2016 a fost publicat Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 682/1154/2016 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7,9 şi 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dobânzile calculate până la data plăţii integrale ;
cu intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 s-a dispus abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
înca nu am depus cerere de restituire in instanta, urmeaza sa o depun in curând şi o să invoc faptul ca procedura administrativa la ANAF a fost aprobată şi executată parţial, cum aţi zis şi Dv.
Vă rog să mă ajutaţi, care Tratatele U.E se poate invoca...