avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort fara acord
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort fara acord

Buna ziua. As dori sa adresez o intrebare unui avocat. Este posibil ca sotia mea sa divorteze de mine fara ca eu sa fiu instiintat.mentionez ca noi suntem amandoi in strainatate.dar nu locuim impreuna. Avem 2 copii.unul la facultate si unul mai mic care e cu sotia. Mai avem si o casa in tara .dar domiciliul nu este la adresa unde este casa.este la blocul anl care am locuit impreuna. Deci intrebarea mea este daca ea deschide actiune de divort eu pot primi instiintare de divort la vechia adresa fara ca cineva sa semneze pt instiintare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:28, 29 Mai 2017
In mod normal ar trebui sa fie indicat atat domiciliul din cartea de identitate cat si actuala dvs resedinta din strainatate.
Sunt competente sa judece divortul autoritatile din strainatate.

(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei instanţele judecătoreşti din statul membru:

a) pe teritoriul căruia se află:

- reşedinţa obişnuită a soţilor sau

- ultima reşedinţă obişnuită a soţilor, în condiţiile în care unul dintre ei încă locuieşte acolo sau

- reşedinţa obişnuită a pârâtului sau

- în caz de cerere comună, reşedinţa obişnuită a unuia dintre soţi sau

- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin un an imediat înaintea introducerii cererii sau

- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin şase luni imediat înaintea introducerii cererii şi în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv fie, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, are „domiciliul” în acel loc;
Se poate intampla orice.
Incercati sa va faceti adresa din Romania undeva unde sa aflati de proces.
Altfel...nu veti afla care va fi situatia...

Pe de alta parte, nu ati putea divorta in Romania prea usor.
Incercati un divort amiabil prin avocati ca sa nu cheltuiti multi bani si inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in ro pentru romani din strainatate user_nou user_nou Se poate deschide actiune de divort in Romania pentru romani casatoriti la ambasada din Spania, sotii traind numai in strainatate, neavand nicio zi locuita in ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)
Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)