Dumneavoastra va puteti organiza apararea, asa incat divortul sa fie pronuntat din culpa comuna.
Divortul din culpa exclusiva presupune exercitarea unei conduite culpabile, de catre unul dintre soti, asupra celuilalt, conduita de unde rezulta o paguba.
Din probatoriu administrat se poate contura situatia de fapt, conduita fiecaruia dintre soti, in timpul relatiei maritale.
Desi nu exista efecte juridice vatamatoare pentru dumneavoastra, in ipoteza desfacerii casatoriei din culpa exclusiva, este importanta ca mariajul sa fie desfacut pentru motive temeinice, in acord cu realitatea.
In cazul divortului din culpa exclusiva, pot fi solicitate despagubiri, in temeiul raspunderii civile delictuale.
De asemenea, pot fi cerute prestatii compensatorii, in cazul unei casatorii de cel putin 20 de ani.
Modalitatea de desfacerea a casatoriei nu are niciun efect, in privinta impartelii.
Instanta de judecata, in ceea ce priveste imparteala, va avea in vedere criteriile generale:
sumele de bani investite la plata pretului, veniturile salariale ale sotilor, provenienta sumelor de bani investite la plata pretului, actele de administrare si de conservare efectuate asupra bunului indiviz, plata impozitelor si a taxelor, situatia locativa a celor doi codevalmasi.
Instanta de judecata va dispune stabilirea cotelor -parti din dreptul de proprietate .( ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi individualizata in urma impartelii ).
Bunul nu este fractionat in materalitatea sa.
Succes.
Nu am avut avocat si in perioada sarbatorilor de iarna am fost in tara si am dat acordul avocatului ei sa ma reprezinte, pentru divort prin acord din vina ambilor.
Nu m-a anuntat ca s-a cerut altceva intre timp !
Noroc ca s-a terminat contractul in Cehia si am ajuns acasa sa pot face apel .
Azi am facut apel,( trebuie sa platesc o taxa de timbru intre timp ) si am solicitat proba cu martori, ceea ce a facut si ea.
A chemat un martor, nasa de cununie si verisoara primara cu ea, martora care nu a mai fost in casa noastra de peste 7;8 ani...si de vazut in aceasta perioada cred ca ne-am intalnit pe strada de 3,4 ori. Relatiile nu erau prea bune sa zic asa...
Martora a facut afirmatia in instanta(ca din spusele reclamantei stie) ca eu mi-am inceput o relatie extraconjugala intre timp....si acesta ar fi motivul pentru care s-a desfacut casatoria exclusiv din vina mea.
Chiar nu este adevarat ceea ce a sustinut in instanta, in aceea perioada fiind plecat si chiar ma zbateam sa pot produce ceva bani sa imi platesc creditul.