avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari pentru contract comodat autoturisme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari pentru contract comodat autoturisme

Buna ziua ! Este vorba de o microintreprindere cu 2 asociati si obiect de activitate servicii de comunicare. Acest lucru presupune multe deplasari in localitate ( Bucuresti ) si in tara , in vederea purtarii de discutii de afaceri in interesul fimei, in gasirea de clienti. Datorita acestui fapt, au incheiat contracte de comodat pentru utilizarea a 2 autoturisme.
Avand in vedere ca asociatii folosesc autoturismele in interesul firmei si in interes personal ( caz in care nu aduc bonuri de carburanti, deci nu se inregistreaza in contabilitatea firmei ) , se pot deduce 100% cheltuielile cu carburantul si reparatiile ocazionale , doar in baza foilor de parcurs si a unei
decizii interne din care rezulta locul, scopul si durata deplasarii, avand in vedere
ca se intalnesc cu persoane private din domeniul de afaceri sau public si nu se pot stampila ordinele de deplasare ??
In situatia in care se merge pe deductibilitatea de 50% a cheltuielilor, care ar fi inregistrarile in contabilitatea firmei pt cele 50% nedeductibile ;( precizez ca firma este platitoare de impozit pe venit 3% ) ??
Multumesc anticipat !!

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt deplasari administrator microintreprindere florinps florinps Buna ziua, Am o nelamurire si sper sa gasesc aici un raspuns. Sunt asociat, administrator si unic angajat pe functia Director Societate Comerciala la un SRL ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)