Toate actele sunt in regula succesiune facuta, impozite la zi etc. Doi frati sunt dispusi sa vanda iar un alt treilea sa ii spunem Fratele X s-a sucit si nu mai vrea sa vanda, vrea sa cumpere casa parinteasca. Au fost si potentiali cumparatori oferind un pret decent, dar Fratele X vrea sa ofere cu cate 10.000 lei / frate mai putin decat potentialul cumparator urmand sa plateasca peste 1 an. Acest frate x nu are nicio locuinta proprietate personala, dar locuieste la o alta adresa, nu a locuit aici din copilarie. Noi suntem dispusi sa vindem mai scump si se imparta banii in mod egal, suntem dispusi si sa platim fratele x sa renunte la parte la pretul oferit de cumparator , adica pretul pietei nu subevaluat cum a vrut el s-o faca. Care sunt solutiile in acest caz? are vreo prioritate fiindca nu are locuinta? Daca il dam in judecata putem recupera toate costurile ? Taxa timbru avocati etc? daca platim taxa de timbru si avocat dar deodata se razgandeste sa vand, noi ce facem ramanem cu banii dati ? nu se pot recupera? Care sunt sansele de castig in asemenea situatii si cam cat timp dureaza un asemenea proces? Multumesc
Buna seara,
Daca nu reusiti sa va intelegeti ca fratii atunci puteti ajunge in instanta! E dreptul dumneavoastra sa solicitati iesirea din indiviziune.
E cazul ca, inainte de orice, sa va ganditi la acel frate despre care spuneti ca NU ARE UNDE STA!. si inteleg ca este in aceasta situatie NU din cauze imputabile lui.
Daca apucati sa depuneti actiunea si sa se treaca de primul termen fara ca fratele ,,sa se suceasca iar" atunci solicitati cheltuieli de judecata.
Acest frate are unde sta nu doarme pe strazi, locuieste in apartamentul unui copil plecat in strainatate de foarte multi ani, dar si asa are pensie incat sa isi permita sa plateasca o chirie modesta si sa duca un trai decent, a avut locuinta, dar dupa un partaj banii primiti au fost cheltuiti pe te miri ce. Cat a primi parte din aceasta mostenire daca mai aduce un mic aport poate sa isi achizitioneze un apartament si sa fie toata lumea fericita. Daca nu are bani, atunci de unde propune el sa platesca pe cei doi frati chiar si la un pret mai mic, dar nu asta e problema. Pe mine ma intereseaza care sunt etapele, cat trebuie platit sa se treaca de acel prim termen? si daca accepta sa vanda inainte sa se treaca de acel prim termen noi ramanem cu banii dati? nu ii mai putem recupera?
Ca sa nu riscati sa ramaneti cu banii dati pe taxa de timbru si avocat, intai il puneti in intarziere. Il chemati la o negociere, ii aratati situatia, daca nu merge, atunci apelati la instanta, ar trebui sa plateasca cheltuielile si daca se razgandeste.
Poate ca daca intelege ca iese in pierdere prin instanta, vine si vinde impreuna cu dv.
Taxa timbru
louisfigo
Buna ziua!
As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o despagubire de 140.000 de euro intr-un proces civil pentru tulburare de posesie. Multumesc! (vezi toată discuția)