avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce pasi urmati dupa sustinerea examenului si aflarea ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce pasi urmati dupa sustinerea examenului si aflarea rezultatelor

Felicitari tuturor celor care au sustinut examenul, indiferent de rezultatul obtinut! A fost un examen obositor si tuturor le spun "Jos palaria!" Acum va adresez o intrebare : ce faceti mai departe? Cred ca un astfel de subiect este binevenit pentru toti cei care au sustinut examenul, indiferent de rezultat! =D>
pana la elibearea Deciziilor de Admitere in Profesie nu putem deca sa tatonam dupa un coordonator de stagiu si sa renuntam la diversele incompatibilitati. Deciziile de regula se emit cam in aproape o luna, abia apoi ne putem inscrie ca stagiari.
Intreb si aici pentru ca multi dintre cei care am promovat, am lucrat inainte ca si consilieri juridici. Ce sanse credeti ca avem daca formulam cererea de primire in profesie ca avocat DEFINITIV (in temeiul art. 19 al.3)? Am promovat un examen de admitere in avocatura si multi dintre noi am promovat definitivatul in profesia de consilier juridic. Asadar de ce am fi exceptati de la prevederile sus mentionate?
Lili.Ang a scris:

Intreb si aici pentru ca multi dintre cei care am promovat, am lucrat inainte ca si consilieri juridici. Ce sanse credeti ca avem daca formulam cererea de primire in profesie ca avocat DEFINITIV (in temeiul art. 19 al.3)? Am promovat un examen de admitere in avocatura si multi dintre noi am promovat definitivatul in profesia de consilier juridic. Asadar de ce am fi exceptati de la prevederile sus mentionate?

Din cunostiintele mele acest art a fost abrogat.
Tocmai asta e problema. Ca NU a fost abrogat. A fost in schimb abrogat art. 16 al. 2 la care se raporteaza 19 al. 3. O micuta "scapare".
Lili.Ang a scris:

Tocmai asta e problema. Ca NU a fost abrogat. A fost in schimb abrogat art. 16 al. 2 la care se raporteaza 19 al. 3. O micuta "scapare".

O fi fost scapare din partea mea cu mentionarea art., insa daca citesti mai atent continutul art.16 (3) "dobandeste calitatea de avocat definitiv cel care a fost inscris in profesie in conditiile art.16(2) , daca a promovat exam. de definitivare in functia juridica pe care a exercitat-o anterior.":rtfm:
Intreb si eu , ca poate nu o prind: cum sa putem pune in aplicare ceva la care se face referire, dar nu exista (fiind abrogat, in acest caz)?! Eu cand am sustinut exam de def. am avut colege ale caror dosare au fost respinse tocmai pe acest art.

Alte discuții în legătură

Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)