avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor cu parinti necasatoriti

Buna ziua. Am un baietel de 4 luni,iar tatal vrea sa ne despartim amenintandu-ma ca imi va lua copilul cu orice pret. Mentionez ca el e mai tot timpul plecat fie la servici, fie cu baietii prin oras ajungand acasa la orele 12-1 noaptea. De asemenea in decursul unui an a schimbat 6 locuri de munca. Eu acum astept virarea indemnizatiei, deci 3 luni nu am un venit, decat ajutorul din partea parintilor mei, iar el imi reproseaza ca nu lucrez. A avut si boala aparatelor, a luat banii de chirie si de mancare si i-a bagat la aparate(acum aproximativ 3saptamani) iar acum imi spune ca nu mai joaca la aparate. El practic se ocupa "noaptea" de copil dar foarte rar pentru ca nu prea suporta faptul ca plange si trebuie sa se trezeasca noaptea, deci totul este pe mine. Mi-a spus ca pe el nu il intereseaza de mine, ca va avea alta mama copilul pe bunica sa sau matusa si ele se vor ocupa de copil. Deci nici macar acest lucru nu l-ar face el. Imi puteti spune va rog ce sanse ar avea sa obtina el custodia minorului? Sincer eu la 19 ani am aflat ca nu voi putea avea copii, dar rugaciunile mi-au fost acultate. Cred ca va imaginati ce inseamna acest copil pentru mine. Eu merg cu el la doctor(tatl a fost de 2 ori), eu il scot la plimbare, eu ii fac baita si el nu ma ajuta nici macar cu treburile in casa si imi spune ca nu sunt o mama buna. Ajuntati-ma va rog. Sunt distrusa, daca v-a reusi sa imi ia copilul nu stiu ce voi face. Multumesc
Buna ziua,

Daca dvs. va ocupati in mod firesc de cresterea copilului, amenintarile tatalui sunt fara niciun rost. Probabil este doar modalitatea lui de a va abuza emotional si pentru a va face sa nu cautati ajutor in alta parte.

Nicio instanta nu va lua un copil atat de mic de langa mama lui daca aceasta se ocupa asa cum trebuie de el si face tot posibilul sa ii asigure cele necesare copilului.
Legal nu il va putea lua in caz de proces.
Doar cu forta daca va avea ocazia.
Daca plecati si nu va mai gaseste nu va mai putea lua copilul cu forta cred eu...

Unde locuiti? La dv. acasa, la el, la parintii unuia dintre dv.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuatodie minor cu parinti necasatoriti deedee2701 deedee2701 Buna ziua. Am un baietel de 4 luni,iar tatal vrea sa ne despartim amenintandu-ma ca imi va lua copilul cu orice pret. Mentionez ca el e mai tot timpul plecat ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fug de acasă?? Ana-andreea Ana-andreea Bună ziua. Ma numesc Ana și am 17 ani jumate. Eu locuiesc în chirie cu mama mea, sora mea, și tatăl meu vitreg. De la bun început s-a purtat foarte urat ... (vezi toată discuția)
Solicit un raspuns urgent privind custodia unui minor MarynaM MarynaM Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 2 ani si pana in prezent am stat acasa pentru cresterea lui,neavand nici un ajutor de la stat,mentionez ca nu a avut cine ... (vezi toată discuția)