avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Apartament - Legea 70/2015
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Apartament - Legea 70/2015

Salutare tuturor.
Intentionez sa cumpar un apartament. O parte din bani ii am deja in cont, o parte ii am in cash. Referitor la legea 70/2015 privind plafornarea tranzactiilor cu cash (potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum și cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacție) am o nelamurire.

Pot sa transfer suma din contul meu in contul vanzatorului si diferenta sa o depun direct in contul acestuia? Sau trebuie sa pun toti banii in contul meu apoi sa-i transfer catre vanzator?

Agentul imobiliar mi-a zis ca este in regula sa depun direct in contul vanzatorului diferenta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:04, 31 Mai 2017
Eu nu cred ca e tocmai ok, consider ca e incasare operatiunea de depunere de numerar in contul vanzatorului. Prin urmare, ar insemna sa achitati cash mai mult de 50000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi ... marcel.damaschin marcel.damaschin La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi platita/declarata primita, cash? Peste 10.000 de euro, trebuie facuta dovada cu extrasul de cont ... (vezi toată discuția)