avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... depunere acte divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

depunere acte divort

As dori sa stiu in ce oras pot depune actele de divort daca momentan locuiesc in alt oras decat cel de domiciliu? Mentionez ca am viza de flotant iar viitorul "fost sot" locuieste momentan cu noi pana isi gaseste chirie, dar tot in alta localitate decat cea din actul de identitate
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,
Conform art. 914 C.pr.civ, actiunea o vetii depune la judecatoria pe raza careia aveti ULTIMUL DOMICILIU COMUN adica acolo unde stati impreuna cu viitorul fost sot!
Multumesc frumos.
Nu divortati la notar daca tot va intelegeti?
Puteti alege intre un notariat de la ultima locuinta comuna sau de la locul incheierii casatoriei. Dovada se face in primul caz si prin declaratie autentica, independent de domiciliul legal din acte.
La notar ne-am inteles, doar ca nu stiam in ce oras sa merg: cel in care locuim sau cel in care are el domiciliul.

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Divorț. care este instanța competentă? se poate divorța în localitatea în care locuiesc în prezent ambii soți? Ralphy blejan Ralphy blejan Buna ziua , Impreuna cu soțul meu vrem sa divorțăm și am înțeles ca ar fi necesar sa mergem sa semnam actele in județul unde s-a incheiat ... (vezi toată discuția)