avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț. Care este instanța competentă? Se poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț. Care este instanța competentă? Se poate divorța în localitatea în care locuiesc în prezent ambii soți?

Buna ziua ,

Impreuna cu soțul meu vrem sa divorțăm și am înțeles ca ar fi necesar sa mergem sa semnam actele in județul unde s-a incheiat căsătoria sau unde am locuit impreuna . Actual locuim in Timișoara de 2ani iar domiciliul pe buletine le avem diferite , unul intr-un sat din Gorj celălat in Tg Jiu , este necesar sa mergem in județul Gorj neaparat sa depunem actele sau putem depune și aici ținând cont ca locuim in Timișoara lucrând aici ? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:06, 22 Aprilie 2018
Buna seara,
Conform art. 914 C.Pr.Civ, instanta competenta este instanta pe raza careia ati avut ultimul domiciliu REAL comun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă locuiți în Timișoara, divorțați în Timișoara.

NCPC
Art. 915. - (1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!!!- competenta teritoriala divort madalinaadelina madalinaadelina Am si eu o intrebare,vreau sa divortez,eu acum sunt in judetul Ph,sotul este din alt judet,unde si eu am domiciliul,pot divorta in jud Ph daca am mutatie sau ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)
Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)