avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cai extraordinare- revizuirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cai extraordinare- revizuirea

Cateva lamuriri, va rog: "dispozitii potrivnice"= nulitati? Exemple concrete?
322.2-"nu s-a pronuntat asupra unor lucruri care s-au cerut"-se poate intelege in sensul ca au fost inlocuite obiective expertizei CERUTE in cererea principala (pur si simplu au fost ignorate) cu obiective din cererea reconventionala?, deci, nu s-a dat posibilitatea reclamantului sa isi sustina cauza?!
Respingerea unor probe ca: "martori" si "interogatoriu" poate fi o dispozitie potrivnica?
322.4- "hot. data in temeiul unui inscris "declarat fals": de catre cine? justitiabilul l-a declarat fals, dar judecatorul s-a facut ca nu vede, sau, a respins exceptia de nulitate.
322.5- inscrisuri detinute de partea adversa? Daca partea adv. a profitat de retinerea documentelor ( chiar daca acestea erau de interes pt. ambele parti si nu erau "informatii clasificate) "obtinand o hotarare favorabila, dar nelegala, cum pot fi obtinute si folosite in revizuire?
Daca unele probe se resping, altele sunt ignorate, nu ti se permite sa iti sustii cauza, prin fatidicul "in pronuntare", traiesti sub amenintarea amenzii-daca insisti sa vorbesti- poate sa existe o hotarare legala? Iar daca toate acestea nu sunt intamplatoare, ce faci? Mergi pana in panzele albe, chiar daca nu ai nici o speranta si esti constient de esecul programat!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
peraspera, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:02, 25 Septembrie 2009
Eu cred ca mai degraba la CEDO ar exista sanse din ce spuneti.
Aveti un termen de 6 luni de la data pronuntarii hotararii de recurs.
Pe revizuire nu va cotez cu sanse.

avocat Claudiu Lascoschi
Imi amintesc ce ati spus, anume ca faceti totul sa nu ajungeti la CEDO si am admirat profesionalismul...
In legatura cu "CEDO" al meu, am facut deja- mi s-a cerut un certificat de grefa, sa il trimit pana in 2 decembrie, dar, date fiind imprejurarile, nu ii las nici pe partea aceasta! poate in cele din urma se va alege graul de neghina, cred ca se poate citi si printre randuri; eu spun doar ce pot fara sa risc mai mult, cu toate ca nu sunt lipsita de curaj, dar nu este momentul.
peraspera a scris:

Cateva lamuriri, va rog: "dispozitii potrivnice"= nulitati? Exemple concrete?
322.2-"nu s-a pronuntat asupra unor lucruri care s-au cerut"-se poate intelege in sensul ca au fost inlocuite obiective expertizei CERUTE in cererea principala (pur si simplu au fost ignorate) cu obiective din cererea reconventionala?, deci, nu s-a dat posibilitatea reclamantului sa isi sustina cauza?!
Respingerea unor probe ca: "martori" si "interogatoriu" poate fi o dispozitie potrivnica?
322.4- "hot. data in temeiul unui inscris "declarat fals": de catre cine? justitiabilul l-a declarat fals, dar judecatorul s-a facut ca nu vede, sau, a respins exceptia de nulitate.
322.5- inscrisuri detinute de partea adversa? Daca partea adv. a profitat de retinerea documentelor ( chiar daca acestea erau de interes pt. ambele parti si nu erau "informatii clasificate) "obtinand o hotarare favorabila, dar nelegala, cum pot fi obtinute si folosite in revizuire?
Daca unele probe se resping, altele sunt ignorate, nu ti se permite sa iti sustii cauza, prin fatidicul "in pronuntare", traiesti sub amenintarea amenzii-daca insisti sa vorbesti- poate sa existe o hotarare legala? Iar daca toate acestea nu sunt intamplatoare, ce faci? Mergi pana in panzele albe, chiar daca nu ai nici o speranta si esti constient de esecul programat!

1. Daca instanta nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut - se refera numai la capetele de cerere legal formulate de parti inainte de a intra in dezbaterea pe fond a cauzei. Asadar nu la obiectivele expertizei.
2. Respingerea unor mijloace de proba (martori, expertize, etc.) nu se incadreaza in nici un caz la capitolul dispozitii potrivnice.
3. Inscrisul trebuie declarat ca fals de catre o instanta legal investita cu o astfel de cerere, ca altfel fiecare putem declara falsitatea a oricarui lucru.
4. Inscrisuri retinute de partea adversa sunt numai inscrisurile anterioare judecatii si care atesta fapte sau imprejurari care daca ar fi fost cunoscute ar fi condus la alta solutie.
5. Ar trebui ca un profesionist sa vada dosarul.
peraspera a scris:

Imi amintesc ce ati spus, anume ca faceti totul sa nu ajungeti la CEDO si am admirat profesionalismul...
In legatura cu "CEDO" al meu, am facut deja- mi s-a cerut un certificat de grefa, sa il trimit pana in 2 decembrie, dar, date fiind imprejurarile, nu ii las nici pe partea aceasta! poate in cele din urma se va alege graul de neghina, cred ca se poate citi si printre randuri; eu spun doar ce pot fara sa risc mai mult, cu toate ca nu sunt lipsita de curaj, dar nu este momentul.

Eu fac totul sa nu ajung la CEDO atata timp cat am posibilitatea.
Depunerea unei cereri de revizuire nu o consider ca avand sanse.Nu va incadrati pe motivele prevazute de lege.
Cum as putea sa va spun sa faceti o revizuire in aceste conditii?

Chestiunea cu studierea dosarului expusa de UBIK ramane valabila dar trebuie gasit altceva.
Se pot face eforturi in prima instanta, in apel sau in recurs tocmai pentru a nu se ajunge la CEDO.

Astazi iar a fost condamnat statul roman la CEDO si nu imi place deloc.
Platile despagubirilor se fac din bani publici.

avocat Claudiu Lascoschi
Zau daca imi pasa de "banii nostri" atata vreme cat x, y ( sistem, societete, persoana, putere) mi-a furat "painea de la gura", mi se pare normal sa mi se dea inapoi. Citesc macar pe diagonala cazurile de la CEDO, dar din pacate, alte solutii romanii nu au. Imi pare rau doar sub aspectul demnitatii noastre.
1. Instanta s-a pronuntat prost, dar am inteles ca asta nu se ia in consideratie.
2. am inteles!
3. aici este vorba de multe inscrisuri care se contrazic, doua cate doua, fabricate de partea adversa.
4.am inteles
5. de acord, dar numai daca nu se judeca in Romania; nu mai continui, caci, de aici incolo, trebuie sa "raman filozof".

Alte discuții în legătură

Termen revizuire hodan i hodan i Care este termenul de revizuire in cazul art 322 pct 5 c pr civ ,,dupa darea hotaririi sau descoperit inscrisuri doveditoare Retinute de partea potrivnica...? ... (vezi toată discuția)
Doua sentinte ( obiect: actiune in constatare)ramase definitive si irevocabile pentru aceeiasi suprafata de teren. Marius Raducan Marius Raducan Am si eu o mare nelamurire. Am o speta foarte dificila, respectiv 2 sentinte de actiuni in constatare ramase definitive si irevocabile ( prima sentinta din ... (vezi toată discuția)
In ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? bensilili bensilili in ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? (vezi toată discuția)