avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil + alocație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil + alocație

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu lămurirea următoarei situații:

În acest moment, soția se află în concediul de creștere a copilului pe o perioadă de doi ani, copilul având vârsta de nouă luni. Ea a fost studentă la cursuri de facultate frecventate la zi.
Eu sunt salariat în România, însă urmează să-mi desfășor activitatea cu contract de muncă în Franța (alt angajator), dorind să iau și soția și copilul cu mine. Menționez că soția va rămâne în continuare "acasă" cu copilul, nu va lucra.
În această situație, indemnizația plus alocația vor fi suspendate sau vor trebui făcute cereri în Franța cât și în România? Cam care ar fi demersurile în acest caz?
Vă mulțumesc pentru ajutor și timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: AndreiGr , utilizator 11:54, 1 Iunie 2017
In situatia in care sotia va pleca cu dvs in Franta, i se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

art.16 din OUG 111/2010
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

OUG nr. 111/2010:
Art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
....
Bună ziua,

Mulțumesc frumos pentru lămurire.

O zi bună vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil și emigrare Ayla1985 Ayla1985 Bună seara. În situația în care o persoana care beneficiază de indemnizație creștere copil și à lucrat neîntrerupt în România timp de 10 ani, dar ... (vezi toată discuția)
Daca ma aflu in concediu de cresterea copilului pot sa muncesc in strainatate legal ? Annaise06 Annaise06 Daca muncesc in strainatate cu contract de munca si optez pentru alocatia copilului de aici din strainatate , pot oprii alocatia din Romania fara a mi se opri ... (vezi toată discuția)