Nu va trage nimeni la raspundere, a fost doar o intrebare nevinovata, am intrebat "v-ati ...", nu "de ce nu v-ati ....".
150 lei este pretul detectorului iar diferenta pana la 400 sunt manopera si alte piese necesare montarii (fitingaraie, pasta, calti, etc.).
Stiti cum se spune, putin dai putin face, daca luati cel mai ieftin detector de pe piata este posibil sa ajungeti sa il inchideti si sa puneti mileul si pestele pe el.
Ideea este ca montarea detectoarelor se face in scop de preventie chiar daca a fost impusa montarea obligatorie in cazul termopanelor prin Ordin ANRE. Nu cred ca inainte de impunerea prin legislatie s-ar fi facut ceva studii comparative intre geamurile termopan si cele clasice in conditiile in care exista aerisire din constructia blocului.
Din cate pareri am citit pe net despre detectoate parerea unanima este ca cele mai ieftine incep sa piuie la mirosuri de la mancare, tuica fiarta (nu cunosc daca chiar este asa sau este doar o legenda urbana ptr ca nu am detector, probabil cu revizia urmatoare se vor impune si la noi montarea detectoarelor).
Modalitatea prin care se reseteaza detectorul este lasata la latitudinea proprietarului astfel ca si cu detector si fara detector tot iti poate suna ceasul din cauza unui vecin care a considerat ca a fost o simpla scapare de "gaze";) si nu una reala.
Daca reusiti sa il montati cu numai 150 lei in care sa intre si manopera si restul pieselor sa ne spuneti si noua unde gasim firma si de unde ati luat detectorul, nu de alta dar sa iesim mai ieftin. :yes:
In privinta montarii detectoarelor in blocurile de locuinte ANRE lasa la latitudinea firmelor necesitatea montarii detectoarelor de gaze.
[ link extern ]
Puteti sa solicitati asociatiei de proprietari sa prezinte raportul firmei agreate ANRE care a verificat functionarea in siguranta a instalatiei de gaze si concluzia necesitatii sau nu a montarii detectoarelor de gaze. Eventual asociatia sa solicite firmei respective sa prezinte situatia verificarilor instalatiilor de gaze in diverse blocuri, in cate blocrui verificate instalatia de gaze era in regula!
Va spun de pe acum, nu exista bloc verificat in care instalatia de gaze sa functioneze in siguranta! Te si miri ca pana acum nu au sarit toate blocurile in aer.
Asa ca despre ce vorbim?