avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La noi în bloc se montează detectoare de gaze. Ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La noi în bloc se montează detectoare de gaze. Ce măsuri se pot lua împotriva celor care nu vor acest lucru?

IN bloc se monteaza aceste detectoare de gaze.( Acum cateva luni s-a facut aceea verificare obligatorie la 2 ani la gaze si pentru ca in bloc nu exista acei senzori a fost respinsa,) Ce masuri se pot lua impotriva celor care nu vor sa isi monteze aparatele? Am inteles ca pentru a nu avea probleme cu Distrigaz tot blocul trebuie sa aiba acei senzori
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:27, 29 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.In capitolul „Infractiuni si contraventii” din legea nr 123/2012 a energiei electrice si gazelor naturale sunt prevazute sanctiuni atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice;
Constatarea contraventiilor si aplicarea contraventiilor intra in atributia persoanelor imputernicite de catre presedintele ANRE, agenti constatatori (Ordinul Nr 62/2 august 2013, publicat în MO 536/26.08.2013)
Asociatiile de proprietari nu au autoritatea si competenta sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni
Montarea detectoarelor de gaze este obligatorie numai in anumite conditii.
Informatii utile pentru montare detectoare de gaze gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Mi-a venit si mie randul cu detectorul.
Nici nu stiam ce-i ala, pana ieri, cand un nene pe care scria "Engie", a venit si a zis ca nu am detector si ca sa cumpar in rate de 350 lei / luna, timp de 3 luni consecutiv, adica vreo 1100 lei, plus revizia probabil ca ma duce pe la 1200 lei!!!

Am dat tetefon la Engie, iar o fatuca de acolo mi-a zis ca ei nu au trimis pe nimeni, ca o fi vreunul de la vreo firma care abuzeaza de numele Engie.

Lasand hilarul discutiei cu domnisoara din telefon, problema de dreptate, corectitudine si, daca vreti, de siguranta pe care o tot bagati in fatza, este urmatoarea:

Cei care sunt alergati sa-si puna detectoare de gaze sunt cei care au centrala, pentru ca au contract individual, Ceilalti care sunt pe radet cu incalzirea, nu si-au pus niciun detector,

Iar legea inteleg ca obliga pe toata lumea care are gaze in casa si termopan, sa isi puna detector.

Pana nu se va pune la toata lumea, nu vad cum Engie sa imi opreasca doar mie gazele, pentru ca o sa arat cu degetul la vecinul care nu are centrala si nici detector, insa are aragaz in casa, ca si mine.

Iar daca eu imi pun detector, iar vecinul nu, tot sarim in aer, de la vecinul, corect?

Ca sa nu mai spun ca exista si portite de scapare de detector cu geamul mai subtire de 4 mm etc.

Deci au toti detector sau nu au? Daca vecinul are alzheimer si da foc, dar, conform legii, nu e obligat sa-si puna detector? (conform portitelor de scapare) cum e?

Daca e lege, sa fie pentru toti.
Engie care nu vor sa-si piarda clientii, par oarecum cooperanti in a amana punerea acestor dracii care costa enorm!

De aceea nu inteleg zelul unora de a incerca sa ne convinga ca suntem mai siguri cu acele dracii inutile in casa, pe care, fie vorba intre noi, majoritatea si le scot din priza, ca sa nu inceapa sa urle de la te miri ce: fum de tigara etc.

Daca cineva chiar crede ca aceste dracii au vreun folos, eu zic sa studiem niste statistici si sa vedem daca au salvat pe cineva aceste dracii, sau mai degraba doar au umflat buzunarele celor de la ANRE.
Ati fost tinta unui abuz sau a unei incercari de intimidare de catre o persoana care isi aroga un drept pe care nu il are. Cititi cu atentie link-ul indicat i mesajul meu si veti afla conditiile in care este obligatorie montarea detectorului de gaze la instalatii proiectate si montate anterior datei reglementarii ANRE.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si dupa dvs cine ar trebui sa faca niste statistici fiabile?!?
Engie, Radet, proprietarii care nu vor sa cheltuiasca nimic sau statul care intrece in interese pe toti cei mai sus mentionati?!?
Stiind care este starea de vetustitate a instalatiilor de bloc in general si in Ro, stiind ca aceste instalatii au cam fost modificate dupa cum, unde si cand a vrut fiecare, o solutie de bun simt este totusi instalarea avertizoarelor.
In tari mai evoluate este obligatorie instalarea de detectoare de gaze sensibile la: gaz metan, butan, CO2 etc... si in plus detectoare termice si de fum.
Paradoxal, in tarile respective instalatiile sunt mult mai moderne si mai bine intretinute ca in Ro!!!

Invatati sa nu mai deschideti usa oricui, cand cineva pretinde ca vine cu o delegatie din partea cuiva (firma, administratie, asociatie, etc...) primul reflex trebuie sa fie "Da o legitimatie ai mata?!?".
Dupa care iei legitimatia, inchizi usa cu 2 chei si lacat si telefonezi la nr inscris pe legitimatie.
Nu se pun intrebari directe de tip "X lucreaza la dvs?" ci, "Aveti vreun program de control si verificari in curs de desfasurare pe strada X?" dupa care, daca raspunsul este DA, "Cui apartine legitimatia nr. XXX eliberata de dvs?".
Daca raspunsurile nu corespund se cheama politia, nu se deschide usa si se restituie fituica!!!

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)