avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face?!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face?!!

Buna,! Am semnat un CMI cu fracție norma de 4ore dar lucram 14 ore,(pot dovedi) Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 2 Iunie 2017
Nu cred că este legal că în timp ce lucrezi fara sa fii înștiințat să ți se facă lunar suspendări ( conform revisal)..?
Banuiesc ca suspendarile au fost pentru concedii fara plata. In acest caz dvs trebuia sa fi solicitat acest concediu, nu angajatorul sa-l fi acordat din oficiu. Puteti reclama situatia la ITM si/sau actiona in instanta.
Puteti depune o sesizare si la Politie/Parchet , intrucat suspendarea c.i.m. pentru CFP nu se putea face decat cu acordul dvs. - banuiesc ca vi s-a falsificat semnatura daca exista asa ceva transmis in REVISAL.
Am făcut sesizare ITM am fost sfătuită să fac plângere în instanță și la ANAF dar nu știu ce plângere să fac penală pe fals în acte pt că am și un CMI ce este semnat de altcineva în locul meu plus acele suspendări de care nu am știut sau plângere civilă pt.neplata contribuțiilor?
Plangerea penala se face pentru fals sub semnatura privata.

La ANAF depuneti sesizare pentru neplata contributiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca semnat pentru 8ore/zi si declarat 2ore/zi; doanna3 doanna3 Buna ziua! In februarie 2012 m-am angajat la un SRL unde am semnat un contract de munca cu o durata de lucru de 8ore/zi. In iunie 2014 am plecat prin demisie ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru 2 ore de lucru ludovicbutnaru ludovicbutnaru Buna ziua, Sotia mea lucreaza cu contract de munca partial,de numai doua ore pe zi.. Va rog sa-mi spuneti daca .la calcularea vechimii se considera numai ... (vezi toată discuția)