Buna ziua. Va rog o precizare. Voi calatori cu nepotul meu -minor de 8 ani in perioada 11 -15 iunie si 27 iunie 04 iulie in Italia in vacanta , in doua locatii diferite .Doresc sa stiu daca pentru fiecare iesire este necesara cate o declaratie a parintilor data la notar si cate un exemplar al "Cazierului " judiciar , sau se poate obtine o "Declaratie data la notar " valabila pentru o perioada de timp mai mare fara specificarea expresa a locatiei unde vom calatori si un singur "Cazier judiciar " .Multumesc anticipat , doresc sa stiu sigur ce documente sant necesare pentru nu avea surprize la punctul de trecere al frontierei , avand deja biletele de avion si cazarea rezervata.
Parintii pot da declaratie ca sunt de acord sa plecati cu copiii catre ambele destinatii si sa fie specificate in clar ambele localitati sau pot scrie ca va dau acordul pt efectuarea de calatorii in strainatate, caz in care va puteti folosi de acordul lor, 3 ani .
De extrasul de cazier va puteti folosi 6 luni .
d) minorului care este titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărți de identitate/cărți electronice de identitate și care călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu aceasta numai dacă persoana însoțitoare prezintă o declarație a ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă și irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depășească 3 ani de la data întocmirii acesteia, precum și datele de identitate a însoțitorului respectiv.”
multumesc mult, nu stiu cum o sa fie cu "cazierul judiciar" trebuie sa primesc doua exemplare (parca este oprit la frontiera ? sau nu ? si "procura data de parinti o sa trebuiasca mai multe exemplare, dar asta cred ca stie notarul cate exemplare elibereaza..