avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii

Buna ziua, lucrez in belgia ca angajat al unei firme românești cu contract de munca in romania. Este normal sa nu primesc salariul din romania? Precizez că nu semnam state de plata salarii sau diurna .pot acționa in legătură cu asta pe plan legal ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 5 Iunie 2017
Neplata salariului poate face obiectul unei :

- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Sebastian Faur Sebastian Faur În caz ca directorul refuza sa îmi plătească preavizul ce este de făcut? (vezi toată discuția)
Nu mi-am primit salariul pe luna august Alexandraioana93 Alexandraioana93 Dacă acum sunt în septembrie si nu mi-am primit salariul pe luna august fiind în concediul medical postnatal,ce pot face? (vezi toată discuția)
Nu mi se dau banii VaduCta VaduCta Este legal să nu ti se acorde ultimul salariu dacă nu ti.ai lăsat preavizul de plecare de 20Zile? (vezi toată discuția)