avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit pe cladiri si terenuri pentru Militar ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit pe cladiri si terenuri pentru Militar Veteran

Buna ziua

Sunt Militar Veteran ca urmare a participarii in mai multe actiuni militare in strainatate. Detin toate documentele (legitimatie veteran, adeverinte participare misiuni etc). Conform Codului Fiscal, art. 456 alin. 1 lit. p) si art 464 alin. 1 lit. u) pot beneficia de scutire la plata impozitului pe clardiri si terenuri.

Toate proprietatile detinute sunt pe numele sotiei, dobandite in timpul casatoriei. Sotia este inregistrata la fisc, toate impozitele sunt pe numele sotiei.

In acest caz, in calitate de co-proprietar, as putea beneficia de scutirea pe care mi-o conferă Legea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:52, 5 Iunie 2017
Chiar daca proprietatea este comuna, fiecare dintre proprietari este inregistrat separat la Primarie - asa-zisul rol - si plateste impozit sau nu in functie de scutirile de care beneficiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite cote parti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Pentru un bun imobil dobandit pe numele sotiei in timpul casatoriei noastre pot beneficia de scutire de impozit in cota de 50% cf. Cod Fiscal ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea scutirilor de impozite si taxe conform legii 227 / 2015. enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin 1. Pe un teren concesionat am construit un garaj. Constructia este supusa scutirii de impozit conform art. 456, fiind in proprietatea mea. Terenul concesionat ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit locuinta-militar veteran LUCIA15 LUCIA15 In cazul militarilor veterani, cei care au luptat in Afganistan si Irak, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta? (vezi toată discuția)