Buna ziua
Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ca a trebuit sa intru mai mult in strada moment in care am lovit, din neatentie, o masina parcata (pe strada respectiva teoretic nu e voie sa parchezi).
1)In conditiile in care drumu e privat, pe RCA-ul meu poate fi reparata masina celuilalt?
2)Daca masina era parcata intr-un loc nepermis ce se intampla?Pot cere sa imi repare si el masina pe RCA-ul lui? Teoretic e si vina lui...
-faceti constatarea amiabila si mergeti la asigurator
-inspectorul de daune este cel care va stabili daca este culpa comuna sau doar a dv
-in situatia in care este culpa comuna, asiguratorul despagubeste dauna 50%. dif de 50% o suporta fiecare pagubit in parte pt masina personala
Sa inteleg ca daca e vina comuna, asiguratorul meu imi va plati si mie 50%?sau trebuie mers si la asiguratorul lui? nu mi-e clar cine stabileste vina, nu ar trebui in cazul asta mers la politie(Dar au trecut mai mult de 24h)?
Culpa comuna??
CEZAR88
buna ziua,
zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)