avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor drum privat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor drum privat

Buna ziua
Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ca a trebuit sa intru mai mult in strada moment in care am lovit, din neatentie, o masina parcata (pe strada respectiva teoretic nu e voie sa parchezi).
1)In conditiile in care drumu e privat, pe RCA-ul meu poate fi reparata masina celuilalt?
2)Daca masina era parcata intr-un loc nepermis ce se intampla?Pot cere sa imi repare si el masina pe RCA-ul lui? Teoretic e si vina lui...

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 20:53, 12 Iunie 2017
Intocmiti intelegerea amiabila si mergeti la asigurator.
Asta la punctul 1,deci ii clar. dar la pctul 2?
Merci
-faceti constatarea amiabila si mergeti la asigurator
-inspectorul de daune este cel care va stabili daca este culpa comuna sau doar a dv
-in situatia in care este culpa comuna, asiguratorul despagubeste dauna 50%. dif de 50% o suporta fiecare pagubit in parte pt masina personala
Sa inteleg ca daca e vina comuna, asiguratorul meu imi va plati si mie 50%?sau trebuie mers si la asiguratorul lui? nu mi-e clar cine stabileste vina, nu ar trebui in cazul asta mers la politie(Dar au trecut mai mult de 24h)?
daca se va stabili ca este culpa comuna, va trebui sa mergeti si la asiguratorul celuilalt sofer sa va deschideti dosar de dauna pt dv

Alte discuții în legătură

Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Daună totală euroins, culpă comună. ce putem face? IAGeorgiana IAGeorgiana Buna ziua! Avem urmatoarea situatie. In urma cu o luna, masina noastra a fost lovita lateral fata in timpul noptii si avariata grav. Faptasul a plecat de la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat ... (vezi toată discuția)