avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avertizare supraveghere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avertizare supraveghere video

Vorbim doar de domeniul privat. Curtea personala. Sunt obligat de lege (care?) sa avertizez prin stickere/afise ca proprietatea mea este supravegheata video? Repet, proprietate privata. Nimic public.
Nu am gasit nimic concret pana acum.
Citiți aici legislatia privind domeniul camerelor de supraveghere video :
[ link extern ] /
Va multumesc pentru raspuns, dar citisem articolul acela inainte sa postez aici si nu m-a lamurit pe deplin. As fi vrut un raspuns asa ca la prost.

Din cate am inteles trebuie atentionat dar totusi ce se poate intampla daca nu ma conformez?

De asemenea, daca poate cineva sa ma lamureasca cu articolele de mai jos, va rog.

1. Ce drepturi au persoanele vizate asupra 'datelor prelucrate'? In cazul in care cineva imi calca proprietatea cu sau fara voia mea si e filmat?
2. La art.6 cum adica cu 'consimtamantul expres si neechivoc al persoanei vizate'? E valabil in cazul meu asa ceva?
3. Art.14 este de asemenea valabil in cazul meu?
4. In cazul in care un musafir este filmat pe proprietatea mea, are dreptul sa imi ceara sa sterg filmarile?

"
Art. 11
(1) Operatorii care prelucreaza date cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video sunt obligati sa furnizeze informatiile prevazute la art. 12 alin. (1) din Legea nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cu privire la:
a) existenta sistemului de supraveghere video si scopul prelucrarii datelor prin astfel de mijloace;
b) identitatea operatorului;
c) existenta inregistrarii imaginilor si categoriile de destinatari ai acestora;
d) drepturile persoanelor vizate si modul de exercitare a acestora.
"
"
Art. 6
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectueaza cu consimtamantul expres si neechivoc al persoanei vizate sau in cazurile prevazute la art. 5 alin. (2) din Legea nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
"
"Art. 14
(1) Durata de stocare a datelor obtinute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie sa fie proportionala cu scopul pentru care se prelucreaza datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.
"
- trebuie sa informati si sa semnalizati VIZIBIL faptul ca perimetrul este supravegheat video.
- nu montati camerele in spatiul public - in spatiul public pot fi instalate DOAR de o firma licentiata de Politie
- nu montati camerele de supraveghere in zone precum vestiare, cabine de proba, cabine de dus, toalete sau alte locatii similare
- conform Legii nr.333/2003 art.58 instalarea de sisteme de supraveghere video asimilate sistemelor de alarma trebuie facute de catre firmele licentiate de politie ( explicativ : toate sistemele de supraveghere video care NU sunt in domeniul privat=resedinte/locuinte trebuiesc montate de catre firme licentiate de politie)
Sursa: [ link extern ]

cu privire la prevederile art.6 și art. 11, consider că d-voastră doar stocați nu prelucrați, fapt pentru care nu cred că vi se aplică.
În situația în care informati si semnalizati VIZIBIL faptul ca perimetrul este supravegheat video, persoanele vizate și-au dat acordul pentru a fi stocate datele.
Privind termenul de 30 de zile îl consider rezonabil, deoarece tehnica actuală permite vizionarea perimetrului și pe terminalul mobil în timp real.
Spre exemplu: cercetarea la fața locului în caz de efracție și-ar pierde din valoarea probatorie dacă trece de 30 de zile (probele ar putea fi periclitate).
Vă mulțumesc foarte mult! Acum sunt lămurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere montata in curte comuna fara acordul tuturor, folosita pt a acuza pe nedrept in zgarierea unei masini claudia93 claudia93 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o situatie legata de o filmare realizata cu o camera de supraveghere ce surprinde o curte ... (vezi toată discuția)
Panou de publicitate constantin1969 constantin1969 Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari? Va multumesc. (vezi toată discuția)