avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat copil 13 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat copil 13 ani

Buna ziua,luna aceasta i-a expirat pasaportul copilului meu in varsta de 13 ani.Avand in vedere ca la anul implineste 14 ani si va trebui sa-si faca buletin as dori sa stiu pe ce perioada pot face urmatorul pasaport.Daca -l fac pe 3 sau 5 ani la anul cand va face buletinul e obligatoriu sa schimbe si pasaportul?Va multumesc?
Cel mai recent răspuns: bianca1972 , utilizator 11:00, 7 Iunie 2017
Nu este nicio legatura intre pasaport si cartea de identitate.

Actele se fac in baza CNP-ului si au valabilitatea diferita conform legii, pasaportul 5 ani pentru persoane peste 12 ani, cartea de identitate are valabilitate 4 ani la prima emitere la varsta de 14 ani, 7 ani in perioada 18-25 ani, 10 ani dupa implinirea varstei de 25 ani.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin denidenissa denidenissa Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate CYBORG CYBORG Buna ziua! 1.In acest an -2014- implinesc 60 de ani.Totodata in aprilie 2014 imi expira cartea de identitate.Trebuie sa merg la politie sa-l schimb? 2.Mama ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin la 18 ani 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, De ce se schimba buletinul de identitate la varsta de 18 ani? Este posibil sa se emita buletinul la 14 ani si sa scrie pe el ca este valabil pana ... (vezi toată discuția)