avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen decontare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen decontare ?

Buna ziua !

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie:
- sora mea lucreaza la o institutie publica si
acum 3 saptamani de zile, timp de 1 zi,
a fost in Delegatie in interes de serviciu, intr-o alta localitate.
- a inaintat conducerii si compartimentului financiar-contabil al institutiei
formularul tipizat privind Ordinul de deplasare (delegatie ),
pe verso mentionand ca are dreptul la diurna de 17,00 lei /zi,
tinand cont ca durata deplasării a fost mai mare de 12 ore,
insa nici pana acum nu a primit acesti bani

Va rog frumos sa imi spuneti:
- exista un termen legal in care
institutia este obligata sa ii plateasca diurna /17,00 lei ?
- ce ar trebui sa mai faca sora mea
pentru a primi acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:33, 12 Iunie 2017
oanaportar a scris:

.....
Va rog frumos sa imi spuneti:
- exista un termen legal in care
institutia este obligata sa ii plateasca diurna /17,00 lei ?
- ce ar trebui sa mai faca sora mea
pentru a primi acesti bani ?

Cheltuieli de deplasare în interes de serviciu, în limita sumelor cuvenite pentru plata transportului, diurnei, indemnizaţiei şi a cazarii pe timpul deplasarii, cu obligaţia de a se justifica avansul în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la sosirea din deplasare, exclusiv ziua sosirii pot fi acordate cu cel mult 2 zile lucrătoare înainte de plecare sau începerea acţiunilor, cu excepţia sumelor solicitate pentru procurarea biletelor de călătorie cu mijloace de transport cu locuri rezervate, care se pot elibera cu cel mult 10 zile înainte de data plecării.

Sora dvs. poate sesiza forul superior conducerii institutiei unde lucreaza.
Am În sunat-o e sora mea și i-am comunicat răspunsul dumneavoastră.
Sora mea mi-a spus că nu putea să ceară diurna înainte de a pleca în deplasare, pentru că nu a știut că va dura atât de mult deplasarea.
Abia a 2-a zi sora mea a depus la serviciu Ordinul de deplasare cu solicitarea de a i se plăti diurna.
In această situație cum va trebui să procedeze sora mea ?
Vă rugăm mult de tot să ne ajutați cu un sfat
In acest caz, sora dvs va trebui sa astepte raspunsul de la conducerea institutiei.
Va rog frumos sa imi spuneti
daca este posibil ca institutia
sa nu plateasca diurna,
desi au fost intrunite toate conditiile ?

Daca s-ar intampla asa ceva,
ce va trebui sa faca sora mea ?
Este posibil , dar in acest caz se poate sesiza ITM/Inspectia Muncii sau sau se poate actiona in instanta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la ... Racatau Racatau Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la care lucrez sa mi faca plata la diurna externa (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Diurna ContSters139816 ContSters139816 sunt angajat in functia de Administrator imobil la o societate din Brasov dar sunt solicitat de catre patron in zilele libere sau in timpul programului sa fac ... (vezi toată discuția)