avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi poate lua unul din copii??:((
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi poate lua unul din copii??:((

buna ziua, st georgiana si va rog sa ma ajutati cu un sfat
st casatorita de 5 ani, am 2 fetite, una de 2 ani si una de 2 luni, eu am 21 de ani, sotul 38, el nu are un servici legal, se ocupa cu furatul in sat si in zonele limitrofe:(, am crezut ca va iesi ceva din el ca se va schimba dar nu a fst asa, a fct si puscarie insa in sat avem o primarita care eu nu stiu prea multe despre afacerile lor, in sensul ca el este un scandalagiu renumit in sat si cate dosare i-au fost deshise primarita cu politia din sat le-a musamalizat astfel incat el nu mai are teancul de dosare, datorita acestora. toata lumea din sat il stie de frica si nu are nimeni ce sa-i faca, eu nu mai suport astfel viata asa langa el , copii mei au de suferit, ba chiar se poarta urat cu mn si a inceput sa ma si bata, imi e frik sa depun plangere pt ca toate se vor musamaliza ajutat de primarita si de poitia de la noi:((, nu stiu ce sa fac, va rog din suflet sa-mi spuneti daca merg la parintii mei cu fetele si inaintez divortul imi poate lua unul din copii?:(( st disperata, eu nu am de munca, el nu are asa cum v-am mai spus dar parintii mei st salariati si ma pot ajuta, au sit buna ca oricare om de rand, dar la sotul meu cade casa pe noi numai dk vine o furtuna, spuneti-mi va rog ce sa fac ca nu mai suport tratamentul acestuia vreau sa ma despart de el si la cate pile la cate relatii are imi e teama ca-mi ia un copil, imi tot spune ca dk plec cea mare va fi la el pt ca deja s-a interesat si nu mi-o va lasa, ma ameninta ca dk plec ma omoara:((, va multumesc!!!!!
Mi-e greu sa cred ca un scandalagiu fara serviciu are dosare "musamalizate" de primarita si politie.
Dar, sa spunem ca este asa. Dvs. plecati cu copiii de acasa, mergeti la parinti, introduceti actiune de divort (care se va judeca la judecatorie), mergeti si scoateti certificat medico-legal daca aveti urme in urma batailor.
Si, in plus, nu mai credeti to ce spune el.
Aveti sanse foarte mari sa nu ia niciun copil.
Sa va angajati totusi un avocat.
Fara avocat ar putea sa iasa cine stie ce care sa nu va convina, evident daca ar avea el avocat si dvs., nu.

avocat Claudiu Lascoschi
Este bine sa va refugiati la parintii dvs., sa intentati actiunea de divort si sa speram ca veti convinge instanta ca va puteti bizui pe sprijinul parintilor dvs. , pana va veti gasi un loc de munca. Nu va lasati intimidata de amenintarile sotului, intrucat la situatia despre care ne spuneti ca o are, nu are sansa de a obtine custodia vreunuia dintre copii.Puteti depune si plangere, la politie sau parchet, in urma actelor sale violente. Este bine sa va angajati si un avocat , deoarece acest lucru va fi foarte util fi, si nu se stie daca veti face fata singura sa va aparari drepturile intr-un astfel de proces.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Cred ca ar fi bine sa parasiti domiciliul,sa mergeti la parintii dvs.pentru a scapa de atmosfera tensionata ,ca si de influenta sotului asupra minorilor.De asemeni,formulati actiune de desfacere a casatoriei si incredintarea minorilor,pe care dat fiind "trecutul",dar si "prezentul"sotului dvs.,aveti sanse sa va fie incredintati
De asemeni ar fi bine ,daca aveti date concrete,pe care sa le si puteti dovedi,cu privire la o eventuala activitate infractionala a sotului si la"ajutorul"dat de primar sa va adresati in scris IGPR si Parchetului General,pentru a evita alte influente.
Daca sotul are caracter violent si va loveste este bine sa va scoateti certificat medico-legal si sa depuneti o plangere penala la Parchetul de pe langa judecatoria de care apartineti. Astfel , aveti siguranta ca dosarul nu va fi "musamalizat".
Si puteti foarte bine sa va mutati cu fetitele la parintii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fostul sot sa imi ia fetitele? deiut deiut buna ziua, in luna aug am decis sa pun capat relatiei cu sotul meu in urma unei agresiuni fizice pt care am fost internata 5 zile in spital,diagnosticul fiind ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)