avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie somaj

Buna ziua ! De cate ori interactionez cu functionari publici, sunt nemultumita de informatiile primite, pentru ca acestia , practic, nu cunosc deloc legile care vizeaza strict domeniul lor de activitate. De data aceasta sunt nemultumita de informatiile primite de la AJOFM Valcea.
Fiul meu este absolvent liceu si vrea sa se inscrie la AJOFM in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.El are domiciliul in localitatea Strejesti, judetul Olt ,dar resedinta stabilita in orasul Ramnicu Valcea , judetul Valcea, unde a terminat liceul si ar vrea sa se inscrie la agentia din acest oras. Cei de la aceasta agentie mi-au dat insa un raspuns nefavorabil si ne-au trimis sa depunem dosarul la AJOFM Olt .Eu am citit legea insa si am vazut ca se poate inscrie si la agentia judeteana de pe raza careia isi are resedinta.
Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate si ce as putea face in aceasta situatie. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabriela68ful , utilizator 21:42, 10 Iunie 2017
Dosarul pentru somaj se poate depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială are domiciliul/reşedinţa dacă ultimul loc de muncă a fost în acea localitate sau acolo a realizat venituri.
Procedura de înscriere în evidenţe şi condiţiile de obţinere a indemnizaţiei de şomaj pentru absolvenţi
Anunturi ANOFM Noutati ANOFM
Absolvenţii care doresc sprijin pentru găsirea unui loc de muncă se pot înregistra la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza teritorială unde îşi au domiciliul/resedinta. Actele necesare pentru înregistrare:
-carte de identitate (copie);
-adeverinţa de la medicul de familie, cu menţiunea că este apt de muncă;
-actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi copie;
Condiţiile de obţinere a indemnizaţiei de şomaj pentru absolvenţi:
Absolvenţii care se află în evidenţa agenţiei judeţene pentru ocupare a forţei de muncă din raza de domiciliu/ reşedinţă şi care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ, într-o perioadă de 60 de zile, pot depune următoarele documente pentru a primi indemnizaţia de şomaj:
- actul de identitate - original şi copie;
- actele de studii şi alte calificări - original şi copie;
- certificatul de naştere - original şi copie;
- certificatul de căsătorie - original şi copie (dacă este cazul);
- adeverinţa medicală -din care să rezulte că este apt(a) de muncă;
-declaraţie pe proprie răspundere că nu urmează o formă de învăţământ (notariat);
-dovada că s-au înregistrat în evidenţele A.J.O.F.M. sau adeverinţa eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidenţele proprii, în cazul în care persoana s-a înregistrat în vederea medierii pentru încadrarea în muncă la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditat sau notificat conform legi.
-acte eliberate de organele financiare teritoriale - din care să rezulte că nu realizează venituri
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
gabriela68ful, utilizator
Acest anunt a aparut pe siteul ANOFM si aici este vorba de absolventi , nicidecum de cei care au lucrat sau au realizat venituri.
As dori ca cei care imi raspund la intrebarile mele sa fie mai bine documentati. Multumesc!
Cititi mai bine raspunsurile primite si ce intrebare ati pus ...

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Licentiat fara loc de munca Anacrsitina Anacrsitina Student cu licenta,nu gasesc loc de munca,dupa cum stiti nu este o noutate,dar cum ma pot inscrie la ANOFM pentru a fi in evidenta in ideea gasiri unui loc de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)