avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii la fondul de mediu privind deseurile din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii la fondul de mediu privind deseurile din ambalaje

Buna ziua,

Societatea comerciala X are ca obiect de activitate productia de ambalaje de carton. Aceasta produce in regim de Lohn (primeste materia prima si auxiliarele de la client) si este platita pentru forta de munca. Toate produsele finite sunt exportate.
Materia prima provine deci din import si este ambalata astfel: in cutii de carton, infoliate, pe paleti de lemn. In majoritatea cazurilor, paletii primiti sunt refolositi pentru ambalarea produselor finite (deci exportati o data cu acestea). In cazul in care nu sunt refolositi, acestia sunt predati (impreuna cu folia si cartonul) catre o firma colectoare de deseuri.

In cazul in care societatea X nu a achizitionat materia prima (deci si ambalajele insotitoare), are aceasta obligatii de plata la Fondul de Mediu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Declaratii la fondul de mediu AlinaCorina AlinaCorina Firma la care lucrez achitioneaza materie prima din diverse tari (Germania, Ungaria, India, China etc), materie prima care in general vine in cutii de carton ... (vezi toată discuția)