avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum dau in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum dau in judecata

Buna seara, as vrea sa stiu care sunt pasii si ce ar trebui sa fac pentru a da in judecata firma Eva Energy, distribuitor de energie electrica. Dupa 6 luni de la incetarea contractului cu ei (am fost preluati de Restart Energy) si achitarea la zi a tuturor facturilor emise de Eva Energy, am primit o factura de regularizare de aprox 900 lei. Ba mai mult, la o sapt am primit si o notificare de la o firma de recuperare ca sa achitam suma respectiva.
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:38, 8 Iunie 2017
vă sugerez să o luați în ordinea priorităților:
-solicitați în scris (fax ori poștă cu aviz de primire) ca firma de recuperare să vă pună la dispoziție în copie, înscrisurile care au stat la baza notificării, din care să rezulte detaliile calculului firmei de recuperare;
- citiți clauzele contractuale din contractul cu Eva Energy și vedeți dacă prevede preluarea după incetarea contractului de către altă firmă;
- solicitați în scris firmei Restart Energy și să vă pună la dispoziție în copie, înscrisurile care au stat la baza creanței raportate și detaliile calculului creanței.
Apoi, cu materialul adunat un avocat vă poate spune următorul pas.
Vă pun la dispoziție un model pentru firma de recuperare:
În atenţia ………………… SRL

Subsemnatul(a)[numele si prenumele persoanei fizice]…., domiciliat(a) în ….[domiciliul petitionarului)……, referitor la notificarea nr. ...din....., fără să recunosc debitul, însă fără al refuza să-l plătesc, în vederea verificării validitatea restanței pe care d-voastră spuneți că o datorez SC..., vă solicit să îmi răspundeți în scris la următoarele întrebări:
- pentru ce fel de servicii /produse vă datorez eu suma aceasta de bani?
- vreau să-mi explicați modul în care a fost calculată suma, cu defalcarea debitului principal față de alte categorii de pretenții financiare cuprinse în totalul indicat de d-voastră;
- să îmi trimiteți copii ale documentelor în baza cărora d-voastră pretindeți că eu datorez aceste sume de bani;
- să îmi trimiteți lista completă a plăților pe care le-am făcut către _, împreună cu contractul semnat și graficul de plăți;
- să-mi spuneți cine este creditorul original;
- să-mi demopnstrați că dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor românești în materie de prescripție extinctive;
- să-mi spuneți care este numărul d-voastră de înregistrare la ONRC, codul d-voastră unic de înregistrare și faptul că aveți în obiectul de activitate al societății activitatea de colectare a debitelor;
- să-mi spuneți care este numărul d-voastră de înregistrare la ONRC, codul unic de înregistrare fiscală al pretinsului creditor și al celorlalți eventuali creditori originali;
- toate documentele vreau să îmi fie trimise cu mențiunea conform cu originalul și având semnătura originală și ștampila reprezentanților creditorului sau a eventualilor creditori originali.
Până îmi veți trimite aceste documente și răspunsuri/precizări, vă notific prin prezenta apupra faptului că, atât d-voastră cât și pretinsul creditor, să vă abțineți de la faptul de a comunica date despre mine către orice birou ori entitate pentru că mi-ar încălca drepturile, și dacă voi suferi orice consecință negativă de pe urma unei asemenea inițiative a d-voastră ori a pretinșilor creditori, mă voi adresa justiției în vederea obligării la plata de daune.
Vă notific de asemenea faptul că până la data la care un îmi trimiteți un răspuns scris însoțit de documentele solicitate, nu vreau să mă contactați telefonic, e-mail sau în vreo altă formă și vreau să notificați acest lucru și pretinșilor creditori, în caz contrar urmând să le cer daune în justiție sub acuzația de hărțuire și amenințare nefondată.
Dacă nu îmi veți trimite răspunsurile scrise și documentele solicitate în termen de 30 de zile, voi prezuma faptul că notificarea d-voastră de plată a fost rodul unei erori, și voi cere să mă ștergeți din baza d-voastră de date, și să încetați orice alte proceduri împotriva mea.
Data: Semnătura

vă doresc succes.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
rog administratorul dacă dorește să șteargă această intervenție care s-a înregistrat din eroare.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o firma recuperare creante constantin29 constantin29 Buna ziua,vreau sa trimit o notificare unei firme de recuperare creante care ma tot suna de o vreme cum ca as avea o datorie la telefonul mobil de prin 2008 si ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament telefonie, creanta preluata de o firma bobonet bobonet buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema acum 2 ani si cateva luni am avut un abonament la [editat] care nu lam mai putut plati de cateva luni ... (vezi toată discuția)
Probleme cu creditul de la un ifn geli geli Am facut un credit de 1700 ron in magazinul [ editat ]cu [ editat] IFN S.A. Nu am primit contract, am primit doar un \"contract\" de utilizare al cardului de ... (vezi toată discuția)