buna ziua. am si eu o problema si poate ma ajuta cineva.
a venit seful blocului ca sa dam bani pentru repararea acoperisului. am gasit pe net ca trebuie sa suportam toti pentru ca este bun comun.
de asemenea stiu ca si uscatoria este tot un bun comun; doar ca la noi in bloc doar cei de la etajul 4 au voie s-o foloseasca. acolo este depozit nu uscatorie. cand am avut rufele in uscatorie au venit vecinele de la etajul 4 si mi-au pus toate rufele pe o singura sarma ca cica ar avea si ele de intins nevoie. uscatoria nu mai are geam pentru ventilarea aerului, deoarece vecinul de la etajul 4 a pus termopan cu manerul pe interior si il deschide doar cand are el rufele in uscatorie.va dati seama ca ne fiind ventilatie in uscatorie hainele miros "a acru".
eu i-am spus ca nu dau bani pentru ca nici acoperisul blocului nu este bun comun cum nu este nici uscatoria.
va rog sfatuiti-ma ce sa fac?
multumesc anticipat
Moral sunt perfect de acord cu dvs. Legal se cuvine sa contribuiti la reparatia acoperisului fiindca degradarea imobilului va afecteaza si pe dvs chiar daca nu stati la ultimul etaj. Cred ca solutia cea mai fericita este o discutie cu toti proprietarii de la ultimul etaj prin care sa stabiliti exact cum sta treaba cu folosinta acelei spalatorii si cu ventilatia care se poate deschide numai din apartamentul acelui vecin. Explicati-le foarte clar ca daca nu vi permite folosirea partilor comune nu veti fi de acord sa contribuiti la repararea acoperisului! Sunt sigur ca veti ajunge la un numitor comun!=D>
SUCCES!
In instanta asociatia poate sa ceara sa va oblige la plata reparatiei plus penalizari de intarziere si cheltuieli de judecata. Si va castiga procesul.
Dar tot in instanta ( alt proces, nu acela initiat de asociatie ) , dv puteti solicita ca uscatorul sa fie folosit de toti proprietarii. Si veti castiga procesul.
In instanță va caștiga asociația.Dar pentru că și dumneavoastră aveți un as
in manecă,discutați și picați la ințelegere.Chiar cu impărțirea cheltuielilor
pentru acel ”nefericit” geam tip termopan.
Discuția trebuie purtată cu administratorul care trebuie să aibă o hotărare
a C.E. sau A.G. ce ,cum și in ce mod se folosește spălătoria.(spuneți că
este depozit)
In asociația noastră spălătoria este folosită pentru depozitarea unor lucruri
cand un proprietar zugrăvește,repară.Se face o cerere pentru perioada
cat este necesară.Perioadă de bun simț.Pe cerere se stipulează că
administrația poate scoate afară ce nu s-a ridicat.Bineințeles curățenia.
Tot in spălătorie (prevăzută cu apometru)femeia de serviciu iși spală
ustensilele,are un mic loc de depozitare a detergenților.
O incăpere este destrinată florilor pe timpul iernii,sau perioada de plecat in
concediu.Femeia de serviciu udă florile și le ingrijește.
Excelenta gospodarire a unui spatiu comun. De dat ca exemplu. Si greu de facut in alte multe asociatii unde cine a vrut si cine n-a vrut a pus mana pe acele spatii si cu contract sau nu, nici ca le mai da din mana.
Bravo, inca o data!!!!