avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuparare creante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuparare creante

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta recuperarii unei sume de bani investite intr-un imobil unde titular este fratele. Am cerut un act doveditor ( scris de mana cu martor sau notarial), dar mi-a fost refuzat din partea acestuia.
Cum pot actiona pe cale juridica si care poate fi rezultatul in urma actiunii.
Se incadreaza la creante? Cum este incadrata juridic aceasta situatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:56, 12 Iunie 2017
Buna ziua,

Puteti formula actiune impotriva fratelui dvs. (proprietarul imobilului) pentru recuperarea sumei investite in imobil. Va trebui sa faceti dovada cuantumului sumei investite prin inscrisuri, martori, expertiza.
Daca aveti posibilitatea, luati legatura cu un avocat pentru a demara procedura in instanta.
Daca dv. nu aveti acte doveditoare, slabe sanse sa va dea acest act chiar debitorul insusi. Si daca nu aveti nici acte adiacente din care sa reiasa contributia, sunt sanse mici sa obtineti si in instanta.
Va multumesc pentru raspuns Dl. Avocat.

Eu nefiind in tara in acea perioada, singura dovada sunt transferurile bancare efectuate de catre mine in contul bancar al parintilor, de unde fratele a primit sumele pentru investitia in imobil. Acte adiacente ca si constructie a imobilului ? Majoritatea sunt chitante nenominale.
Am fost informata gresit sau exista un art. de lege care in acest caz reprezinta inselatorie de incredere sau ceva similar?


Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
Mihaela_MR, utilizator
De[inde de toate detaliile situatiei de fapt. Inteeg ca nici macar nu i-ati dat fratelui banii, ci parintilor.
Inselaciunea o discutati la penal.

Inteleg. Va fi un proces controversat. Posibil datorita acestui fapt el sa priveasca cu atata superficialitate aceasta actiune a mea. Sper sa reusesc sa imi recuperez dovada investitiei pe cai amiabile fara a apela penal. Insa daca vom ajunge in penal care pot fi consecintele?
Va cer scuze pentru insistenta insa nu mai reusesc sa gestionez tensiunea instalata in ultimii 2 ani de la revenirea mea in tara. Va multumesc.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune sistemonline sistemonline Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Suntem 4 frati si de la parintii nostri a ramas o casa si cateva terenuri agricole. Doi dintre fratii mei ... (vezi toată discuția)
Recuperarea banilor investiti in casa parinteasca florentinamaxin florentinamaxin buna ziua. am o f mare rugaminte la cei ce-mi pot raspunde la urmatoarea intrebare: sunt casatorita si locuiesc impreuna cu sotul in casa parintilor lui. ... (vezi toată discuția)