buna ziua. am o f mare rugaminte la cei ce-mi pot raspunde la urmatoarea intrebare: sunt casatorita si locuiesc impreuna cu sotul in casa parintilor lui. aceasta casa este de fapt,proprietatea sotului si al fratelui lui(conform actului v-c). in perioada anilor in care noi am locuit in aceasta casa, am investit ,renovind-o. mentionez ca toate imbunatatirile facute la casa au fost suportate numai de mine si sotul meu,fratele lui necontribuind cu nimic la renovare. socrii mei ar dori sa ne lase numai noua casa (in care inca locuim) dupa moartea lor. pentru aceasta noi ne-am oferit sa dam o anume suma de bani fratelui sotului care sa acopere ceea ce i s-ar cuveni lui din valoarea casei in schimbul incheierii unui act de v-c intre sot si frate,devenind noi proprietari. problema e ca desi la inceput fratele sotului a fost de acord,acum, nu mai e. ceea ce as dori sa stiu este cum am putea sa ne recuperam parte din banii investiti si daca am putea sa-l dam in judecata pentru a obtine drept deplin de proprietate asupra locuintei. mentionez ca nu mai am chitantele materialelor de costructii necesare renovarii,insa am dovada faptului ca am facut imprumut bancar pentru aceasta si ca am martori ce pot declara ca noi am facut toata investitia fara ca fratele sotului sa fi contribuit in vreun fel. multumesc pentru rabdare si pentru raspunsul dvs. cu respect.
buna ziua,
din ce ati scris dvs rezulta ca acest imobil este proprietatea sotului dvs si a fratelui acestuia.
sotul dvs poate promova o actiune de partaj cu privire la acest imobil.
as dori sa stiu cum au dobandit sotul si fratele dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza?