avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept egal casa parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept egal casa parintilor

Buna seara am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.
Suntem 3 frati si Casa parintilor necesita o mare renovatie care este destul de costisitoare. Eu asi dorii sa particip cu toti banii fratii mei nu au mari venituri. Exista un act ceva care il putem face in fata unui notar precum ca , casa va fii impartita in mod egal pt copii inainte si dupa decesul parintilor. Noi in familie azi avem o buna relatie dar pe viitor nu se stie niciodata. Si nu asi vrea sa investesc bani iar dupa parintii sa lase casa celorlalti frati multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:31, 28 Ianuarie 2015
Dvs vreti sa asigurați cat de cat un confort parinților daca tot va permiteți, sau vreti sa fiti sigura ca va recuperati banii?
banii sa fie dati in fata notarului, prin act autentic. sa se noteze ca banii sunt pt sprijinirea parintilor la renovarea casei.
Nu se pot face intelegeri privind o mostenire nedeschisa. Nu vad rostul, eventual facetiun act cu parintii: intretinere, vanzare, o dare in plata etc.
Dreptul il aveti in mod egal insa depinde ceea ce insamna in mod egal si cati bani veti investi.
Se poate face un act juridic dar sunt multe aspecte de discutat mai inainte de a-l face...
Nu e chiar așa de complicat pe cât pare. ;)

Părinții pot face un testament care să conțină un partaj de ascendent care să respecte prevederile art. 1160 - 1163 C.civ.

Adică, dacă părinții vor, pot să lase un testament prin care să stipuleze expres că acea casă va fi împărțită după decesul lor celor 3 copii în mod egal.
În acest fel, indiferent de dacă unii contribuie sau nu în timpul vieții părinților la renovarea casei, ei vor primi, la moștenire, câte o parte egală din acea casă.

Alte discuții în legătură

Promisiune acte pe casa mariana83 mariana83 Buna ziua, fratele meu face un credit ipotecar (prima casa) la care eu pe contract voi fi coplatitor. pt. a accepta sa fiu coplatitor, intr-un final (dupa ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)