avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept egal casa parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept egal casa parintilor

Buna seara am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.
Suntem 3 frati si Casa parintilor necesita o mare renovatie care este destul de costisitoare. Eu asi dorii sa particip cu toti banii fratii mei nu au mari venituri. Exista un act ceva care il putem face in fata unui notar precum ca , casa va fii impartita in mod egal pt copii inainte si dupa decesul parintilor. Noi in familie azi avem o buna relatie dar pe viitor nu se stie niciodata. Si nu asi vrea sa investesc bani iar dupa parintii sa lase casa celorlalti frati multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:31, 28 Ianuarie 2015
Multumesc pt raspuns o seara buna
Patrick, depinde de situatie, cum ziceam. Se poate incheia un document intre fiu si parinti, document oneros, cu dovezi de plata... ce document depinde de cine face renovarile, daca e in regim propriu sau prin firma, cine aloca sumele, cine decide ce renovari se fac...
E neplacut tonul mesajului anterior... :(

Ce se poate face, in functie de o multime de date de fapt: contract de intretinere (cu intrarea unei cote din casa parintilor in proprietatea userului care se obliga sa le asigure exclusiv locuinta, renovand-o); dare in plata (daca banii deja s-au cheltuit, daca exista ceva dovezi), vanzare cu uzufruct (iti vand 1/3 din casa pe suma de... ca sa renovez toata casa, uzufructul retinandu-se de catre parinti) sau nu, act nenumit (care, dupa mine, ar fi cel mai potrivit poate; e exact ca cel de intretinere de mai sus, doar ca e cu executare dintr-o data si e mai corect raportat la situatia de fapt; depinde si daca se preconizeaza alte renovari in viitor, n-am de unde sti) in care userul se obliga sa renoveze, parintii ii transmit dreptul de proprietate pe 1/3 din imobil.
Nu discutam de un pact posibil, ci de mai multe variante dintre care se alege una raportata la situatia concreta de fapt, nu pot spune: asta e sau asta e, nu dau verdicte, nu am date. Se poate, userul alege impreuna cu avocatul sau notarul. Important e sa i se potriveasca exact pe situatia de fapt si sa se asigure ca poate dovedi caracterul oneros.
Se poate merge mai departe pana la a include in act si ceilalti frati sau de a le cere declaratii (dupa mine, nu sunt prea mare ajutor, dar sunt mai mult decat nimic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune acte pe casa mariana83 mariana83 Buna ziua, fratele meu face un credit ipotecar (prima casa) la care eu pe contract voi fi coplatitor. pt. a accepta sa fiu coplatitor, intr-un final (dupa ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)