Sunt recasatorita si am un copil din prima casnicie. Inainte de prima casnicie am inceput o casa pe numele parintilor mei. Acum cand parintii au vrut sa-mi faca act de donatie(cu acceptul fratilor), am inteles ca poate fi atacat.
Daca fac vanzare cumparare, in caz de divort se imparte, iar in cazul decesului sotului meu, casa se va imparti cu mostenitorii lui(frati, pentru ca nu are copii).
Ce act as putea face care sa ma protejeze si care sa nu poata fi atacat de nimeni si nimic?
Multumesc
Incheiati un contract de vanzare-cumparare fara obligatii. Bunul va deveni proprietatea comuna a sotilor.
Pentru a evita mostenirea de catre frati a bunului, sotul va putea incheia un testament prin care va declara mostenitor universal si astfel ii scoate de la mostenire pe frati (care nu sunt rezervatari).
Daca sotul dumneavoastra lasa testament, in cazul decesului acestuia, mostenitorii rezervatari sunt sotia, descendentii si parintii acestuia. Asadar, daca faceti contract de vanzare cumparare si parintii sotului ii supravietuiesc, ar exista posibilitatea de a mosteni si acestia o parte din casa, in temeiul dreptului la rezerva succesorala.
Daca sotul nu lasa testament, la succesiunea acestuia veti veni in concurs cu parintii si fratii lui.
si daca doamna in cauza divorteaza de sot?fiind casatorita,va trebui sa imparta acel bun cu sotul...desi acesta nu a contribuit cu nimic...asta in cazul in care se face act de vanzare cump.care ar fi solutia ca acest bun sa ramana numai al doamnei?
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)