avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valorificarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valorificarea mostenirii

In urma decesului socrului Soacra a decis ca pe partea ei de mostenire sa faca act de vanzare cumparare in favoarea sotului meu,care este unul din cei doi fii ai sai dar celalalt copil(cumnatul) nu este deacord sa renunte la partea lui de mostenire(care este constituita dintrun imobil)el prefera sa vanda partea lui unui strain si sa_si ia banii decat sal vanda fratelui lui.daca noi continuam sa investim in imobil cand se va face valorificarea mostenirii ,cu timpul partea lui va fi mai mare la pret ,adica va trebui sai dam mai multi bani lund in considerare ca el nu investeste nimic ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:59, 1 Noiembrie 2009
Ipotetic vorbind , soacra dvs are 5/8 din acel imobil iar sotul dvs si fratele lui au fiecare cate 3/16 din imobil. Daca investiti in acel imobil nu o sa puteti schimba in nici un fel cota parte indiviza a fratelui sotului dvs , ci veti avea doar un drept de creanta asupra sumelor investite in renovarea intregului imobil.B-)
Sfatul meu este sa incercati sa cumparati partea cumnatului , si , daca refuza cu insistenta , atunci sa iesiti in mod amiabil din indiviziune , prin partaj voluntar la notariat . In acest fel veti sti cu exactitate care este partea de imobil care va revine (ca familie ) fara fratele sotului si veti putea investi numai in acea parte de imobil.
SUCCES!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune? ElenaACP ElenaACP buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din ... (vezi toată discuția)
Despre dobandirea dreptului de proprietate ContSters193635 ContSters193635 Buna seara, Proprietatea socrilor mei, dintre care numai soacra este in viata, compusa din teren si casa, este detinuta in baza unui certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)