avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau act vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau act vanzare-cumparare?

Bună ziua.
Tatal meu locuieste impreuna cu concubina sa in garsoniera acesteia.
Eu locuiesc cu soțul și copilul meu in apartamentul tatălui meu .
Tatăl meu a luat actele apartamentului cu el deoarece îmi acuză soțul verbal (fara dovezi clare)că ar fi luat anterior actele apartamentului, el fiind nevoit sa ceară alt duplicat al actelor.
Dacă tatăl meu ar dona apartamentul sau ar face act de vânzare-cumpărare al apartamentului concubinei sale,eu in calitate de fiică unică legitimă mai am vreun drept dupa decesul acestuia?
Vă mulțumesc pentru atenție.
Aștept răspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:56, 12 Iunie 2017
Mai bine incercati , atât cât puteți, sa aveți o relație buna cu tatăl dvs. Va dați seama că, concubina sa îl poate manipula și determina sa -i facă acte pe imobil. Mai ales ca și locuiește cu dansa.. în cel mai rău caz dacă în cele din urma ii va face acte concubinei sale, doar la decesul dansului veți putea ataca actul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)