avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mizerie pe casa scarii provocata de un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mizerie pe casa scarii provocata de un locatar

Buna ziua.

Am cautat pe forum si nu am gasit prea multe topicuri la subiect despre ce m-ar interesa. As dori sa prezint pe scurt si sa concluzionez.

Un vecin a depozitat pe scara blocului diverse obiecte in urma reparatiilor din aparatment: dulap, sifonier, saltea, pat, aspiratoare, placi de rigips si diverse gunoaie care aproape ca au umplut holul blocului la etajul respectiv.
Problema mea este ca de doi ani nu le mai ia si la tentativele noastre de a vinde acel apartament potentialii cumparatori s-au speriat cand au vazut acea mizerie si au renuntat sa cumpere acel apartament ("Asa vecini aveti domnule?").

Am discutat cu el dar spune ca nu are unde sa le duca.
Am spus ca il ajut dar a spus ca o sa rezolve (nu a rezolvat nimic de ani).

Am discutat la asociatia de proprietari care i-a facut adresa sa degajeze si doar a luat cateva obiecte mai voluminoase lasand in continuare gunoi la usa (geamantane vechi din care curg haine murdare, un aspirator spart in care isi fac casa gandacii etc.).

Pe forum am vazut ca interventia DSP poate rezolva situatia.

Intrebarea mea la dumneavoastra este:
Ce ma invatati sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 18:55, 26 Iunie 2017
Va confruntati cu astfel de situatii ,in special datorita dezinteresului reprezentantilor asociatiei de proprietari
Scara blocului reprezinta parte comuna
L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

In situatia in care nu puteti solutiona la nivelul imobilului de locuit in comun,sesizati oficial,
directia corp control din primarie,inspectoratul pentru situatii de urgenta
Succes !
Avand in vedere ca asociatia nu poate sanctiona pecuniar un proprietar pentru prejudicii provocate altor proprietari solutia este sesizarea DSP, IGSU si a compart. de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Implicati asociatia de proprietari sa sesiseze IGSU pentru aplicarea sanctiunilor legale.
temei legal art. 14, 56 L230/2007

Art 14-L230/2007
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.



Este permisă amenajarea de boxe ori spaţii de lucru, depozitarea de materiale pe căile de acces, evacuare şi intervenţie?

Potrivit prevederilor art.110 alin. (1), Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin O.M.A.I. nr. 163/2007, se interzice blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea şi înălţimea liberă de circulaţie stabilită. Potrivit prevederilor art 110 alin. (2), „În casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzice amenajarea boxelor ori locurilor de lucru, depozitarea materialelor, mobilierului sau obiectelor, ..., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.”


Ce obligaţii au locatarii unui bloc de locuinţe privind asigurarea evacuării în caz de incendiu?

În conformitate cu prevederile art.107 lit. b) din Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin O.M.A.I. nr.163/2007, pentru asigurarea condiţiilor de evacuare şi salvare a utilizatorilor în siguranţă în caz de incendiu, căile de evacuare se păstrează libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate. Totodată, se interzice blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea şi înălţimea liberă de circulaţie stabilită, conform prevederilor art.110 alin. (1), Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin O.M.A.I. nr. 163/2007. Prin urmare, nu se permite depozitarea pe căile de evacuare a obiectelor care diminuează gabaritul acestor sau care pot afecta evacuarea (de exemplu: biciclete, cărucioare, mobilă, frigidere, ghivece de flori etc.)


[ link extern ]

Art 56 -L230/2007
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a) , b) , c) si g) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;

Asociatia de proprietari sa sesiseze IGSU si dupa ce va primi o amenda isi va cara singur gunoaiele!;)

Puteti informa si politia locala. Precis rezolvati cazul mult mai repede!
Succes!
@Adam
Nu in toate sesizarile provenite de la proprietari sau asociatii de proprietari,angajatii politiei isi rup ghetele care sa solutioneze....
Da, cred ca se poate apela si la politia locala dar si la politistul de proximitate pentru lamurirea strangatorului.

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini. buna ziua,comunitate! de opt luni nu reusesc sa rezolv urmatoarea ... andriana1 andriana1 Buna ziua,comunitate! De opt luni nu reusesc sa rezolv urmatoarea problema : locuiesc la bloc si deasupra mea proprietara a inchiriat. Ma inunda repetat. ... (vezi toată discuția)
Mizerie animale comunitare scara blocului Veverita11 Veverita11 Am o problema mare si veche atat cu vecinii cat si cu asociatia de proprietari. Exista oameni care hranesc cateva animale comunitare (pisici). Acestea isi fac ... (vezi toată discuția)
Reglementari animale - asociatia de propietari alextitaus alextitaus Buna ziua, Avem pe scara o problema cu o doamna cu multi caini si pisici (zgomot, miros). Dupa nenumarate sesizari, fara succes, as dori sa incerc o ... (vezi toată discuția)