avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

exista alta cale in afara revizuirii pentru a indrepta o hotarare definitiva pentru abuz in serviciu dupa aparitia deciziei ccr prin care stabileste ca..prin sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii” deoarece "art.453 lit f) hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală care, după ce hotărârea a devenit definitivă, a fost declarată neconstituţională ca urmare a admiterii unei excepţii de neconstituţionalitate ridicate în acea cauză, în situaţia în care consecinţele încălcării dispoziţiei constituţionale continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate." indreptarea erorii consider ca nu poate fi incadrata -" neconstituţionalitate ridicate în acea cauză "-
în măsura în care condamnarea a fost data in 2012 pentru "tulburarea insemnata a unitatii" cu un prejudiciu de 231 lei in solitar.

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu androneemil androneemil Va rog, art.246, 247, 248 - toate privind abuzul in serviciu - se supun Deciziei CCR nr. 405 din 15.06.2016, publicată în Monitor la 8 iulie 2016. ... (vezi toată discuția)
Revizuire mimiela mimiela Buna ziua , Am doua sentinte , una de la tribunal si una de la curtea de apel . Dar dupa un an faptuitorul care este incarcerat cere revizuirea . Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)