avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintari vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintari vecin

Exista o casa construita de parintii mei in 2002. Vecinul a semnat procesul de predare-primire si autorizatia de construire este si pe numele lui (avem o singura constructie formata din 2 corpuri cu un perete comun). Acum vecinul vrea sa ne zidim geamul care da in curtea lui, a ridicat un gard (fara autorizatie si fara sa ne cheme la masuratori) prin care ne-a oprit accesul la cosul de fum si ne-a acoperit o parte din geamul prin care se face aerisirea centralei. De asemenea, singurul geam de la bucatarie a fost acoperit cu acest gard.

Peste 2 saptamanai vrea sa ne darame partea de balcon care pica pe terenul lui.

Mai are acest drept? Ce putem face? Un proces pentru ce anume?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:29, 13 Iunie 2017
Drepturile reies din acte. Nu stiu daca aveti curtea in indiviziune sau care este situatia, daca exista vreun acord si sub ce forma.
Puneti-l in intarziere cu privire la desfiintarea gardului, apoi plangeri la primarie, ISC, apoi instanta.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Actele sunt expertiza topo din procesul anterior (decembrie 2014) atunci cand s-a observat (pe teren) ca o parte din terenul nostru este sub casa lui, iar o parte din gard ar trebui sa treaca fix prin casa.

I-am propus ca noi sa-i cedam terenul de sub casa si el sa ne compenseze cu exact acelasi nr de mp in alta parte. De atunci a inceput sa ne ameninte si recent a si construit gardul. Nici macar nu am fost prezenti la masuratori pentru ca la 8 dimineata era turnata fundatia deja. Fratele meu a facut poze in diferite faze ale constructiei, cu data si ora, dar nu stiu daca sunt de folos.

Am vrut sa facem cadastru dupa noua masuratoare si nu pot pana nu rezolv cu el, deci nici el nu are actele necesare autorizatiei pentru gard.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
25Maria23, utilizator
Mergeti la un avocat, e si dossar, nu stiu ce obiect a avut, nu pot evalua situatia din cateva randuri, acolo sunt zeci de acte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)
Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)